Keskustori.fi

Anselmia raastaa ihmissusi – isän ja pojan tarina

Pauli Hanhiniemi näyttelee kirkon miestä.

– Anselmi, nuori ihmissusi on isän ja pojan tarina. Anselmin äiti katosi heti kastepäivänä, eikä isäkään tiedä, mitä on tapahtunut. Anselmi lähtee murrosikäisenä selvittämään äitinsä kohtaloa, kertoo elokuvan käsikirjoittaja, ohjaaja Matti Pekkanen.

– Ihmissusi kuvaa murrosikää, jolloin ei ole helppoa, kertoo tuottaja Mikko Soukkala.

– Se on muutoksen symboli kohti aikuisuutta, lisää Matti Pekkanen.

Matti Pekkanen (vas.) ja Mikko Soukkala uskaltavat olla ottamatta itseään liian vakavasti. Hurjia hampaita ei elokuvan nimestä huolimatta nähdä filmissä.

Hullun rohkeasti

Elokuvan idea syntyi sadalla markalla ostetusta tiehöylästä jo 1990-luvun alkupuolella.

– Alkuperäisestä ideasta jäljellä on vain nimi, tarina on täysin uusi, kertoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Matti Pekkanen.

Matti Pekkanen ja Mikko Soukkala pyörittävät Tampereelta käsin Bottomland Productions Oy:tä, jonka alaan kuuluu kaikki, mikä liittyy liikkuvaan kuvaan, kuten musiikkivideot, mainokset, tv-ohjelmat, nettivideot. Anselmi on kaverusten ensimmäinen pitkä elokuva.

Vaikka elokuvaan ei ole rahoitusta, ainakaan vielä, Soukkala ja Pekkanen lähtivät hullun rohkeasti tekemään elokuvaa.

– Haluamme näyttää, että vaikka tässä ei ole mukana suurta koneistoa ympärillä, pystymme tekemään täysin varteenotettavan elokuvan, uhoaa Mikko Soukkala.

Täydellä sydämellä

Uskoa elokuvaan löytyy näyttelijöiltä ja muilta tekijöillä, koska kaikki ovat tässä vaiheessa mukana ilman palkkaa.

Elokuvan nimekkäin näyttelijä on Pauli Hanhiniemi. Hänen kanssaan Pekkanen ja Soukkala ovat tehneet musiikkivideoita, ja kaikki ovat kotoisin Alavudelta.

– Pauli näyttelee kirkkoherraa. Hän on täydellä sydämellä mukana, niin kuin ovat kyllä kaikki muutkin, iloitsee Matti Pekkanen.

Näyttelijäkaarti ja muut tekijät tulevat suurimmaksi osaksi Tampereelta, vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat pieneen pohjalaiskylään 1980-luvun lopulla.

Aleksi Holkko, Anselmi, (yllä) opiskelee Nätyssä, Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella. Elokuvan musiikin luo tamperelainen elokuvasäveltäjä Tapani Siirtola, joka on parhaiten tunnettu Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan musiikkien säveltämisestä. Äänisuunnittelun takaa löytyy Lassi Rantanen. Puvustuksesta vastaa teatteripuvustuksen ammattilainen Elina Vättö ja lavastuksesta Pete Linna.

Kohti ensi-iltaa

Mikäli kaikki menee hyvin, elokuvan ensi-ilta nähdään vuonna 2012. Elokuvan levittäjää haetaan parhaillaan. Kuvauspäiviä tulee tämän vuoden aikana lähes 30. Kuvaukset tapahtuvat Alavudella ja Ähtärissä, mutta myös Tampereen lähiseudulla.

– Olemme kuvanneet Lempäälässä Birgitan polulla mystisiä metsäkohtauksia, kuvailee Matti Pekkanen.

Ja elokuvan luomisen tuskaa

– Tarvitsimme elokuvaan kuolleen raadon ja lähdimme etsimään sitä moottoritien varrelta. Löysimme sieltä ison supikoiran. Jo kun aukaisi ikkunan, se haju melkein tyrmäsi. Raato olisi pitänyt vielä nostaa takapenkille äänimiehen viereen, eikä se haju olisi varmaan koskaan lähtenyt pois autosta. Sinne se jäi tien varteen, nauraa Mikko Soukkala.

– Vieläkin tulee kylmät väreet, puistattelee päätään Matti Pekkanen.

Anselmi 

Kastekuva: Matti Pekkanen. Anselmin kuva: Ville Salminen ja kuvankäsittely Teemu Tähkänen.

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.05.2011 14:48