Keskustori.fi

Laura näyttelee souldiivaa

Blues Brothers -musikaalikomedia ensi-illassa 1. kesäkuuta Palatsissa.

Kuva Juha Sompinmäki

Laura Voutilainen näyttelee tänä kesänä Musiikkiteatteri Palatsin Blues Brothers -musikaalikomediassa Tampereella.

– Minua on pyydetty musikaaleihin aiemmin, mutta kiireiden vuoksi siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Viimeksi olen näytellyt Lahdessa vuonna 2002, Voutilainen kertoo.

Palatsi tuo klassikkoelokuvaan pohjautuvan Blues Brothersin teatteriin ensimmäistä kertaa. Katariina Leinon sovituksessa Voutilainen nähdään useassa naisroolissa ja myös miehenä.

Voutilainen esittää musikaalissa lempimusiikkiaan: vanhaa kunnon soulia, rockia ja bluesia. Alkuperäisessä elokuvassa klassikkokappaleita tulkitsevat muun muassa legendat Aretha Franklin ja James Brown.

– Näitä kappaleita olen laulanut lapsesta saakka, joten ne edustavat musiikillisia juuriani. Soulin esittämisessä on parasta se, että ei tarvitse pidätellä yhtään, vaan kaikki voimat saa ottaa käyttöön. Laulu tulee nimenmukaisesti sielusta saakka, Voutilainen sanoo.

Ensikosketus Blues Brothers -elokuvaan herättää laulajassa hauskoja muistoja.

– Mieheni Juha pakotti minut katsomaan sen 17–18-vuotiaana, ja silloin taisin nukahtaa puolessavälissä. Vasta myöhemmin pääsin sisälle huumoriin, joka puhuttelee erityisesti muusikoita. Elokuva on ollut yksi innoittajista urallani.

Kokeilunhalu vie eteenpäin

Iskelmälaulajana aloittanut Voutilainen haluaa kokeilla siipiään monessa. Hänet on muun muassa nähty televisiossa harjoittelemassa sirkusakrobatiaa sekä opettelemassa paritanssia Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa.

– On mahtavaa kokeilla, mitä kaikkea pystyy tekemään. Suuri yleisö on oppinut näkemään minut monipuolisena esiintyjänä vasta viime vuosina. Toisaalta on hyväkin, että pääsen vielä yllättämään ihmisiä.

Tanssipari Marko Keränen laatii koreografian Blues Brothers -musikaaliin.

– Tanssiminen on minulle hirveän tärkeä, euforiaa tuottava juttu. Koska en ehdi harrastaa tanssia, haluan tuoda sitä mukaan esityksiini mahdollisimman paljon, Voutilainen sanoo.

Musikaali kiinnittää Voutilaisen perheineen tiiviisti Tampereelle kesäksi. Esitystauoilla artisti hamuaa takaisin keikkalavoille.

– Päätyöni on kuitenkin keikkailu sekä levyjen tekeminen, joten pääsen harvoin esiintymään teatterissa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2011 19:23