Keskustori.fi

Mahtuu, ei mahdu...

Minikokoinenkin terassi lisää tuloja ja herättää huomion.

Miksi baari tarvitsee ihan pikkuruisenkin terassin – tupakkipaikaksiko? Katsastimme neljä ravintolaa, joita yhdistää miniterde.

Melkein täynnä! Blues Bar Gobi Desert Canoe Clubin terassilla on tilaa enää vain yhdelle. Veikko Sorvaniemi (yllä vas.), Jarmo Makkonen, Pekka Saarinen ja Sami Saarela nauttivat juomistaan ja viihtyvät varjossa.

Blues Bar Gobi Desert Canoe Clubin terassi Rautatienkadulla on pienimmästä päästä viidellä asiakaspaikallaan.

– Terassi on kesällä henkireikä ja talvella siellä voi käydä tupakalla, kertoo ravintolan omistaja Tapio Palmroth.

Auringon säteet eivät häiritse asiakasta tällä terassilla.

– Juoma ei lämpene turhan nopeasti, lisää Palmroth.

Music Bar Amadeus mainitsee ylpeänä nettisivuillaan: Kaupungin varjoisin terassi. Kantapaikassaan kilistelevät Mimmi Honkapää (vas.), Juho Räihä, Klaus Wirzenius ja Jani Koivisto.

Music Bar Amadeuksen terassille Tammelan puistokadulla mahtuu kahdeksan asiakasta.

– Suomen kesä on niin lyhyt, että ihmiset tykkää olla ulkona. Kun ihmiset saavat olla terassilla tuntuu, että he ovat paremmalla tuulella, kiteyttää ravintolan omistaja Louie So.

– Hyvällä kelillä pienen terassin miinuksena on vain se, että pitää katsoa, ettei terassille tule liikaa ihmisiä.

Kun on kerran löytänyt oman paikkansa, ei terassia vaihdeta, vaikka se on varjossa.

– Kantispaikka tulee olemaan tässä, toteaa Klaus Wirzenius, joka istuu Amadeuksen terassilla.

Kun ravintoloitsija menee ulos, millainen on hyvä terassi?

– Rauhallinen ja tunnelmallinen, kuvailee So.

Kotkansaarelta vappuna Tampereelle muuttaneet Sanna Järvensivu ja Aido Avaz ovat löytäneet Pubin Kahdet Kasvot. – Pikkuterassi on mukava, ja tähän on helppo piipahtaa, tuumaavat tuoreet tamperelaiset.

Pub Kahdet Kasvot sijaitsee asuintalossa Kauppakadulla. Seitsemän asiakasta sopii kapealle terassille. Aurinko hellii asiakkaita alkuillan, kunnes se katoaa talojen taakse iltaseitsemän jälkeen.

– Kesä on hiljaisempaa aikaa, ja terassilla on positiivinen vaikutus, koska se lisää myyntiä, kertoo ravintolan omistaja Keijo Vuorinen.

– Saimme terassille luvan kesällä 2008. Muuta miinusta ei ole ollut, paitsi pari pöytää on lähtenyt yöllä jonkun matkaan.

Ravintola Mallashovin terassilta on näkymät Satakunnankadulle. Ulkoilmasta nauttivat Kimmo Kiiski (oik.), Lasse Kauppinen ja Juha Kyrönlahti (vas.), jonka mielestä terassi on kesällä aika jees.

Ravintola Mallashovin terassille Satakunnankadulla mahtuu hyvin kymmenen asiakasta ja auringon palvojille tiedoksi, että aurinko paistaa iltakahdeksaan asti.

– Terassi on asiakaspalvelua. Se toimii myös tupakkapaikkana, koska meillä ei ole sisällä tupakkahuonetta. Kun on hyvä sää, siitä on taloudellistakin hyötyä. Baarin myös näkee ja huomaa paremmin, kun on terassi kukkineen, kertoo ravintolan omistaja Mikko Koskinen.

– Haittaa siitä ei ole, mutta työtä se tuottaa hieman enemmän.

– Jos menen itse terassille, sen pitää olla viihtyisä. Plussaa on pöytiintarjoilu.

Muita pieniä terasseja Tampereen keskustassa ovat esimerkiksi Minibaari (8 paikkaa), Bar & Café Hemingway's Satakunnankadulla (12), Gastropub Praha (12), Bulldog Bar Tulli (15). Keskustan isoimpiin terasseihin lukeutuvat muun muassa Jack the Rooster (270) ja Rosso Koskipuistossa (320). Lähde: Valvira.

Jaa

Viimeksi päivitetty 01.06.2011 21:06