Keskustori.fi

Tampereen uusi Kukkaispormestari on Riku Suokas

Teatterinjohtaja, näyttelijä nimesi lempikukakseen päivänkakkaran.

– Kutsu kukkaispormestariksi yllätti ja ensiksi mietin, että onkohan minulla tarpeeksi aikaa tämän kunniatehtävän hoitamiseen. Mutta tehtävän luonne on sen laatuinen, että eihän siitä voinut kieltäytyä – on Tampere sen verran hyvä kaupunki, kertoo tuore kukkaispormestari Riku Suokas.

Tamperelaissyntyinen Suokas kävi Mansessa koulunsa mukaanlukien Tampereen yliopiston Nätyn eli Näyttelijäntyön laitoksen opinnot, josta hän valmistui 1995. Tampereen Työväen Teatterin johtaja, näyttelijä ja stand up -koomikko on sitä mieltä, että Tampereella on kaikki, mitä ihmiset tarvitsevat.

– Tampere on rehellisesti mitä on, se ei kuvittele olevansa isompi kuin mitä on.

– Lempilainaukseni tamperelaisuudesta onkin: We have this thing called Reilu Meininki here. Kukkaispormestarina toivon, että minulla on mahdollisuus edelleen tehdä Tamperetta tunnetuksi ja kertoa mahdollisimman monelle niistä asioista, joihin aikanaan Tampereessa ihastuin.

TTT:n kasvu ja laajentaminen pitää miehen kiireisenä. Viime kaudella TTT:n kävijämäärä kasvoi peräti 30 prosenttia. Syksyllä avautuu teatterin neljäs näyttämö samassa korttelissa entisen ravintola Locon tilaan.

Kiireiseen elämään tuo vastapainoa laitesukellus. Miehen hurjin sukellus on vienyt 43,7 metrin syvyyteen Thaimaassa.

– Jos saan potkut teatterissa, voin ruveta sukelluksen opettajaksi, myhäilee Suokas.

Kukkaispormestari avaa Kukkaisviikot Keskustorilla lauantaina 23. heinäkuuta. Hänet voi tavata Kukkaisviikkojen aikana useamman kerran Keskustorilla ja Viinikylässä. Hän on myös valitsemassa kukkaiskuninkaallisia Koukkuniemen vanhainkodissa perjantaina 29.7. yhdessä kukkaistyttö Tuuli Kuusipalon kanssa.

Kukkaispormestari kokee vielä yhden mieluisan uuden asian Kukkaisviikoilla.

– En ole ikinä ollut paraatissa.

Ja lempikukka löytyy heti.

– Se on päivänkakkara!

Tampereen Kukkaisviikot 

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.06.2011 21:17