Keskustori.fi

Kalorit saavat kyytiä vannetanssissa

Vannejamit alkoivat Eteläpuistossa.

Muistatko hulahula-vanteen, jota lapsena pyöritettiin ahkerasti? Nyt vanteet pyörivät ikään katsomatta vannejameissa keskiviikkoisin 20. heinäkuuta asti Eteläpuistossa.

– Tänne voi tulla kuka tahansa, ja tämä sopii myös aloittelijoille, kertoo Henna Lapinlampi (yllä).

Henna Lapinlampi hurahti vannetanssiin vuonna 2006 ja on lajin uranuurtajia Suomessa. Liikunnallinen nainen perusti alan yrityksen MataHoops. Lapinlampi näyttää, miten vannetanssin harjoittelu on tuottanut tulosta. Hän pyörii ja tanssii sulavasti siirtyen liikkeestä toiseen.

– Vannetanssi kiinteyttää, se voi kuluttaa jopa 100 kaloria 10 minuutissa. Samalla se hieroo ja tuo hyvää fiilistä.

MataHoops tuo keskiviikon jameihin musiikin ja vanteet, joita on erilaisia.

– Aloittelijalle sopii isompi ja painavampi vanne, jolloin se pyörii hitaammin. Mitä pienempi vanne, sitä nopeammin sitä pitää pyörittää.

Erilainen vanne valitaan myös sen mukaan, pyöritetäänkö sitä muun muassa vyötäröllä, kaulalla, polvissa tai kehon ulkopuolella esimerkiksi kädellä. Isommat vanteet ovat noin 600 grammaa.

– Teen itse vanteet käsityönä, paljastaa Lapinlampi.

Lapinlampi myös esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa tanssien joskus yksin ja joskus puolisonsa Sami Heinikosken (yllä) kanssa. Toisinaan vannetanssiesityksissä on mukana tuli, koska molemmat kuuluvat myös tamperelaisen Tuliryhmä Flamman esiintyjiin.

– Kun aloitin vannetanssin, olin niin innostunut, että pyöritin vannetta useita tunteja päivässä. Nykyäänkin teen sitä päivittäin ja välillä fiilistelen sillä kotona.

MataHoops pitää myös vannetanssin workshoppeja, joista seuraavat ovat heinäkuussa.

– Suomessa lajia harrastetaan lisäksi ainakin Helsingissä, Turussa ja Oulussa. Mutta kuka tahansa voi kerätä porukan ja mennä näin kesällä puistoon pyörittämään vannetta.

Ilmaiset vannejamit keskiviikkoisin 20.7. asti klo 18–20 Eteläpuistossa Osuustoiminta-patsaalla.

MataHoops 

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.12.2012 21:37