Keskustori.fi

Basisti hallitsee lavashow'n

Jukka Lewis on kulkenut värikkään matkan.

Päivän basistivitsi: Basisti meni keikkapulan takia tilapäisesti keittiöapulaiseksi ravintolaan. Tullessaan töistä treenikämpälle, hän valitti.

– Kauhea homma, en ehtinyt koko päivänä tehdä muuta kuin täyttää yhden suolapurkin.

– Miten niin, kysyivät muut bändin pojat.

– No, kun ne reiät siinä kannessa olivat niin pienet.

Yö-yhtyeen tamperelaisbasisti Jukka ”Jay” Lewis on kuitenkin toista maata. Työtä pelkäämätön muusikko elätti itsensä Amerikan vuosinaan musiikin lisäksi ravintola-alan töillä sekä kuvaamalla turisteja Empire State Buildingin 86. kerroksessa.

Lewis on ollut Yö-yhtyeen basisti vuodesta 1999. Uransa alkuaikoina 1980-luvulla Lewis vaikutti muun muassa hevibändi OZissa, jonka kanssa teki kolme levyä. Lopulta Lewis jätti selittelemättä OZin, kun Princess Pangin kuviot New Yorkissa houkuttivat enemmän. Amerikassa Lewis viihtyi yhteensä 12 vuotta.

Suomeen paluun jälkeen Lewis asettui basson varteen Yö-yhtyeeseen. Hän on julkaissut myös kaksi soololevyä vuosina 2007 ja 2009. Nyt 48-vuotias Lewis on noussut lavoille jo yli 30 vuoden ajan.

Kokemus näkyy ja lavashow’t ovat vuosien varrella muuttuneet. OZin aikaan tekoveri lensi, kitaroita hakattiin rikki ja mikkitelineet napsuivat. Eräällä stadion keikalla Ruotsissa Lewisin pää juuttui kiinni shampanjakulhoon, kun mies yritti viilentää kuumennutta päätään. Vuosia myöhemmin Yhdysvalloissa Alice Cooper-tribuuttiyhtyeen Billion Dollar Babien aikoihin Lewisin lavashowhun kuului verta, höyheniä ja maksalla täytettyjä vauvanukkeja, jotka hakattiin vasaralla palasiksi. Vuosien saatossa bändit ovat vaihtuneet ja meno rauhoittunut. Lewis jatkaa Yön kanssa nyt jo 11. keikkakesäänsä.

Tammerkosken Sillalla 1.–9.7.

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.12.2012 21:55