Keskustori.fi

Jussi Saxlin sai vauhtia Idolsista

Nuorella basistilla on kiireinen keikkakesä Irinan tahdissa.

Päivän basistivitsi: Miksi basisti menee kipsiin pankkiautomaatilla? -Siinä lukee SOLO.

Tuskin kuitenkaan Jussi Saxlin, Irinan bändin basisti, sooloa säikähtää. Saxlin on nimittäin tottunut nousemaan suurten yleisöjen eteen bassonsa kanssa. Pankkiautomaatti sen sijaan voi tunteita herättää, sillä Saxlin ilmoitti pienempänä aikovansa pankkirosvoksi. Toisin kävi. Saxlinista tuli basisti.

Vuonna 2002, ollessaan 23-vuotias, Saxlin esitti Suomen euroviisukarsinnoissa kappaleen The Closest Thing To Heaven. Toni Nygårdin tekemä balladi ei kuitenkaan valloittanut suurta yleisöä. Tutummaksi Saxlin nousi myöhemmin, kun hän eteni semifinaaleihin asti Suomen Idolsin ensimmäisellä tuotantokaudella.

Hollolasta kotoisin olevan 31-vuotias basisti on vaikuttanut aikoinaan myös Space Bar nimisessä yhtyeessä. Vuonna 2003 Irina perusti Antti Pitkäjärven kanssa Redux-yhtyeen, jossa Saxlinkin soitti. Samat soittajat ovat olleet Irinan taustayhtyeessä alkumetreiltä lähtien. Saxlin on toiminut sekä soittajana että sovittajana Älä riko kaavaa, Liiba Laaba ja Miten valmiiksi tullaan albumeilla.

Nykyään Helsingissä asuva muusikko on poikalapsen isä. Basso pitää kuitenkin miehen liikkeessä, sillä Irinalla poikineen on kiireinen keikkakesä edessä.

Tammerkosken Sillalla 1.–9.7.

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.07.2011 21:53