Keskustori.fi

Basisti Rantala tulee vaikka telemarkilla lavalle

Muusikko hoitaa bassoilun ohessa Menneisyyden Vankien keikkamyynnin.

Päivän basistivitsi: Mitä yhteistä on salamalla ja basistin sormella? - Kumpikaan ei osu kahta kertaa samaan paikkaan.

Tässäkin asiassa poikkeus vahvistaa säännön. Menneisyyden Vankien porvoolaisbasistin Hannu ”Hanski” Rantalan sormet ovat näppäilleet samat soinnut jo tuhansia kertoja. Hän on ollut basisti aivan omaehtoisesti jo 35 vuoden ajan.

Menneisyyden Vangit ovat keikkailleet vuodesta 1991 lähtien. Rantala on ollut mukana 14 vuotta. Vuosittain keikkoja tulee noin 130. Siis lähes joka kolmas päivä jossain päin Suomea rytkyy ja rytisee Menkkareiden tahdissa. Rantala elää kirjaimellisesti bändin keikoista. Basson lisäksi hän toimii myös bändin keikkamyyjänä.

Rantala tunnetaan energisestä lavashow’staan. Muu bändi huolestuukin, jos hän ei heilu lavalla. Se nimittäin tarkoittanee, että Rantala on pyörtynyt. Kerran näin on jopa käynyt.

Huonosta kunnosta Rantala tuskin kuitenkaan pyörtyy, sillä hän on tehnyt koko Suomen silmien alla televisiossa elämäntapamuutoksen Läähätän ja läkähdyn -ohjelmassa. Rantalalle muutos ja urheilun lisääminen ei suurempia hankaluuksia tuottanut, sillä hänellä on urheilijan tausta. Harva kuitenkaan tietää, että lajina oli mäkihyppy!

Rantala virittää jälleen tänä kesänä bassonsa Menkkareiden keikoille. Kun Chicago kuoli ja muut tutut hitit pamahtavat ilmoille lukemattomia kertoja. Kuullaanko Charlie Brown joka keikalla? Luultavasti, vaikka se on basisti Rantalan mielestä maailman kolmanneksi huonoin kappale. Kolmanneksi siksi, kun kahta huonompaa ei ole hänen mielestään vielä keksitty.

Tammerkosen Sillalla 1.-9.7.

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.07.2011 22:02