Keskustori.fi

Lastenlauluja ja kiinalaisia viuluja

Basisti Joonas Keskinen on monipuolinen muusikko.

Päivän basistivitsi: Bändillä oli uudenvuodenkeikka, joka meni järkkärin mielestä enemmän kuin tuubiin. Keikan jälkeen hän tuli bäkkärille kehumaan ja ehdotti että bändi tulisi uudestaan vuoden päästä, kun oli niin messevä meininki. Basisti selasi päivyriään ja tokaisi kulmakarvat koholla: "Voinks mä jättää tän basson tänne?

Toiselta näyttää Pink Floydin tribuuttibändi Pulsen basisti Joonas Keskisen kalenterissa. Suomen bluespääkaupungissa Järvenpäässä syntynyt musiikin monilahjakkuus viettää parhaillaan kiireistä keikkakesää.

Keskinen on ollut Pulsen basisti lähes sen alkumetreiltä lähtien vuodesta 2005. Samana vuonna Keskinen oli myös perustamassa suomenkielistä poppia soittavaa Toothpastea, jossa soittimena on pääosin kitara. Kolmas Keskisen bändi on työkavereista koostuva Arkikarkki, joka tekee lasten musiikkia.

Etnomusikologiaa opiskeleva Keskinen soittaa kitaran ohella myös pianoa ja tinapilliä. Lisäksi Keskinen on kokeillut siipiään myös eksoottisempien soittimien saralla. Hän soittaa kiinalaista piikkiviulua erhua, Pohjois-Afrikassa soitettavaa metallista rumpua darbukaa, Länsi-Afrikasta kotoisin olevaa djembeä ja irlantilaista kehärumpua bodhránia.

Keskinen työskentelee UULU kansan- ja maailman musiikkien yrityksessä. Ensi syksynä Keskinen kollegoineen aloittaa uuden projektin Tampereella ja sen lähikunnissa. He menevät vanhusten hoitokoteihin ja tekevät heidän kanssaan omia biisejä. Lopulta nämä itse tehdyt kappaleet levytetään ihka oikealle levylle.

Tammerfest 13.-16.7.

Jaa

Viimeksi päivitetty 15.07.2011 14:24