Keskustori.fi

Kalamies on letkeä basisti

Jyrki Melartin on tehnyt musiikkia 70-luvulta lähtien.

Päivän basistivitsi: Blondi oli basistimiehensä kanssa kalastamassa. Blondin siimaa alkoi nykiä. - Hei, täältähän on komea hauki tulossa, blondi hihkui. Johon basisti vastasi: -Heitä se pois. Lohi on liian kallis kala.

Legendaarisen Popedan basisti Jyrki K. Melartin on kalamiehiä. Erityisesti perhokalastus on hänen sydäntään lähellä. Melartin tiedetään myös vanhojen kalastusvälineiden keräilijänä. Musiikkia tamperelaisbasisti on tehnyt 70-luvulta saakka.

57-vuotias tamperelaista pidetään taitavana ja groovina basistina. Täydelliset miehet albumilla Melartin on kokeillut siipiään myös säveltäjänä.

Popedan lisäksi Melartin on soittanut bassoa muuan muassa Sammy Babitzin ja Irwin Goodmanin taustayhtyeissä. Myös Topi Sorsakosken & Kulkukoirien sekä Moog Konttinen&Kokoonpanossa Melartin vaikutti 2000-luvulla. Vuonna 1990 Costello Hautamäen kanssa perustettu the Neropats on hengissä edelleen ja bändi keikkailee Popedan tauoilla. Melartin keskittyi 90-luvulla niin tiiviisti The Neropatsin toimintaan, että erosi Popedasta viideksi vuodeksi.

Tammerfest 13.-16.7.

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.07.2011 14:35