Keskustori.fi

Näsilinnankadun yrittäjät yhdistävät voimansa

Päivän tempauksella kohti entistä elävämpiä katuja.

Tamperelaiset Pikku-Venetsialaiset tulevat Näsilinnankadulle ja Kauppakadun kulmalle ensi keskiviikkona 31. elokuuta.

– Haluamme tuoda yrityksemme ja itseämme esille sekä katua elävämmäksi. Tänä vuonna ei tälle katuosuudelle tule valokuvioita, joten tuomme valoa tänne omin avuin. Tämä on myös yksi tapa verkostua, kertoo Ari Sandberg.

Sandbergilla on ollut kampaamoalan yritys 31 vuoden ajan, josta 22 vuotta Näsilinnankadulla.

– Tämä on ollut tärkeä kauppakatu ennen, mutta nyt kaupankäynti on keskittynyt enemmän kosken toiselle puolelle, harmittelee Ari Sandberg.

Tammerkosken Yrittäjien varapuheenjohtaja puhuu elävän ja turvallisen keskustan puolesta.

– Tärkeää on, että yritykset pysyisivät keskustassa, on monipuolisia liikkeitä ja yrittäminen tehdään mahdolliseksi täällä. Jos joskus joku yrittäjä esimerkiksi laittaa myyntipöydän ulos, niin ei heti tulla kieltämään sitä.

– Kerjäläisiä ei pitäisi olla kaduilla. Hyvät katusoittajat ovat tervetulleita, jos he osaavat soittaa ja laulaa.

Sandberg iloitsee siitä, että kaupunki lisäsi parkkiaikaa tunnista kahteen koko keskustan alueella.

– Parkkimaksu on liian korkea. Se on nyt kahdelta tunnilta 5,60 euroa. Neljä euroa olisi kohtuullinen.

– Keskustaan pitäisi olla helppo tulla. Tapahtumia tulisi olla enemmän muuallakin kuin Keskustorilla, kuten Hämeenpuistossa. Ja maailmanpyörä ehdottomasti pysyväksi Keskustorille. Se istuu sinne tosi hyvin.

Mitä kadun yrittäjät tuumaavat Pikku-Venetsialaisista?

– Ohikulkijan ei ole helppo astua meille sisään. Paras hyöty on, että ihmiset tulevat meille rohkeasti tutustumaan, kertoo Laura Ahola Adam & Eve mielihyvämyymälästä.

– Olemme olleet tässä 9 vuotta, ja Näsilinnankadusta on tullut ohimenokatu. Päivää suunniteltaessa on ollut hienoa huomata, että me yrittäjät puhallamme yhteen hiileen.

– Haluamme tällä saada katua tunnetummaksi ja paikalle vanhoja sekä uusia asiakkaita. Meillä on näyteikkunamuotinäytös kerran tunnissa päivän aikana. Kustannuksia tulee tietysti mainostamisesta ja työkuluista, lisää Liisa Pikkujämsä Uniikit-myymälästä.

– En näe päivää pelkästään kaupallisena. Se on piristystä kaikille, toteaa Pirkko Aarnio-Mäkelä Ainanlinnan Kukka ja Hautauspalvelu Oy:sta.

Pikku-Venetsialaiset

Parikymmentä yritystä on auki 31.8. klo 10–22 Näsilinnankadulla (välillä Kauppakatu ja Puutarhakatu) ja Kauppakadun kulmassa.

Luvassa on ohjelmaa: Kuningas Kustaa III klo 16 ja 19. Legioonateatterin La Murgan rumpuesitys klo 17.30 ja 19.30, jolloin nähdään tulishow.

Näsilinnankadun puihin syttyy valot, jotka kaupungin luvalla saavat palaa joulukuun loppuun asti.

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.08.2011 17:10