Keskustori.fi

Jalostettu disko

Ravintoloissa järjestetään säännöllisesti erikoisia diskoja.

Pikkuriikkinen Huurupiilo sijaitsee asuinkerrostalossa Kalevassa. Ensi silmäyksellä ei tulisi mieleen, että se muuttuu hämyiseksi Huurudiskoksi perjantaisin. Diskolookiin kuuluvat 1970-luvun tehosteet, kuten diskovalot ja -pallo, savukone. Illan musiikki vaihtelee dj:n mukaan.

– Dj:t ovat yleensä muusikoita. Levyjen pyörittämisen lisäksi he soittavat välillä myös jotain instrumenttia, kertoo paikan omistaja Jyrki Paavola.

Näin tekee myös Black Motorin rumpali Simo Laihonen alias Dj Isokäsi Laihonen (yllä).

– Soitan puuhuilua eli bansurihuilua. Pyöritän levyjä jamakalaisesta rytmimusiikista vapaaseen jazziin, countrystä suomi-iskelmään, hiphopista elektroniseen musaan, luettelee Laihonen.

– Tänne tulee porukkaa, joka ei halua kuunnella valtavirtamusiikkia. Millaista ja kuinka paljon väkeä on, siihen vaikuttaa myös se, kuka on dj:nä, lisää Paavola.

– Tunnelma on viihtyisä ja lämmin. Pienuuden takiakin täällä on välitön kontakti, ja siinä on puolensa. Informaatio liikkuu. Jos joku ei diggaa, se käy nopeasti selväksi, nauraa Laihonen.

Huurudiskossa on jorattu nelisen vuotta. Idean isä dj Kallio puukkaa soittajat.

– Ajattelin ensin, että disko ei sovi paikan imagoon. Mutta kun kyseessä ei ole nuorisojytkettä soittava disko, tälle on paikkansa, toteaa Paavola.

Kulttuurikahvila Hertassa twisterdiscoillaan 31. elokuuta.

– Twisterdisko on nyt ensimmäistä kertaa ikinä, kertoo Sanna Neuvonen alias dj minidisc.

Twisterpelin isolle pelilaudalle mahtuu useita pelaajia.

– Tanssilattialla twistaillaan niin kauan, kunnes paras twistaaja löytyy. Parini juontaa kilpailun, ja minä soitan levyjä.

Dj minidisc soittaa muun muassa electropop-musiikkia, afrorytmejä, soulia. Twisteriä ei tarvitse pelata musiikin tahdissa, vaan se on enemmän taustainnoittajana.

Seuraavat twisterdiskot ovat 26.10. ja 28.12.

Doris ja Yo-talo tarjoavat totuttuun tapaan useampia erilaisia diskoja, joissa musiikkilajit vaihtelevat. Uutta on Doris raskaana, joka tulee toista kertaa 23. syyskuuta. Silloin tanssitaan heavymmän musiikin tahdissa.

Yo-talolla on kolme erityyppistä diskoa, joissa kuullaan muun muassa indietä ja 1990-luvun pop-hittejä. Niistä Off The Hook tarjoaa rapin ja hiphopin lisäksi myös visuaalisia elämyksiä.

Jos ei kiinnosta hytkyä uusimpien listahittien tahdissa, kokeile myös näitä: Club Volume, Klubin Hang the Dj tai Soul Power Telakalla. Ilveksen 25-vuotisjuhlissa on luonnolliesti Kasari Disco 3.9.

Jaa

Viimeksi päivitetty 31.08.2011 17:45