Keskustori.fi

Yksinäisen vaimon rooli ja tiukka latinki

Jannastiina Hakala näyttelee Steinbeckin klassikossa.

Hiiriä ja ihmisiä -romaanin kirjoitti John Steinbeck vuonna 1937. Nyt Tampereen Teatteri tuo tämän klassikon Frenckellin näyttämölle. Ensi-ilta nähdään torstaina 1. syyskuuta.

Näytelmän ainoaa naista näyttelee Jannastiina Hakala.

Kerrotko roolistasi?

– Roolinimeni on Curleyn vaimo. Sekin kertoo jo jotain, kun vaimolla ei ole erisnimeä ollenkaan. Parisuhde ei ole mukavimmasta päästä. Näytelmän miehille hän näyttäytyy pelkästään houkutuslintuna, joka saattaa aiheuttaa vaikeuksia.

– Hän on todella yksinäinen nainen miesten maailmassa ja yrittää epätoivoisesti saada huomiota kyseenalaisinkin keinoin.

– Luin teini-ikäisenä Steinbeckin kirjan, ja se teki minuun suuren vaikutuksen. Teini-ikäisenä näin myös kirjasta tehdyn elokuvan.

Mikä on ollut haastavinta roolissasi?

– Näytelmässä on tiukka latinki, joka tiivistyy loppua kohden. Aika herkillä siinä mennään, latinki on annettava ulos oikein.

Ensi-ilta on torstaina 1. syyskuuta. Mitä päässä pyörii tällä hetkellä?

– Näytelmä pyörii mielessä koko ajan. Hyvillä fiiliksillä olen. Tässä on oma erityinen juttunsa, ja odotan kovasti ensi-iltaa.

Hiiriä ja ihmisiä -näytelmässä näyttelevät Ville Majamaa ja Ola Tuominen. Autossa Ahmed Hamis Issa ja Esa Latva-Äijö.

Onko sinulla rituaaleja ennen ensi-iltaa?

– Jokaiseen juttuun muodostuu omansa. Käyn aina metsässä kävelemässä. Lisäksi on sellaisia pieniä juttuja, mitä teen, mutta en halua niitä paljastaa.

Muistatko ensimmäisen ensi-iltasi?

– Ensimmäinen ensi-ilta, joka kunnolla vavahdutti, oli nuorisomusikaali Virgo vuonna 1997 Tampereella.

Tampereen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 01.09.2011 17:49