Keskustori.fi

Kanervasta tuli Leskinen

Juice-taiteilijaelämää on Palatsin ensimmäinen kotimainen musikaali.

Kuva Juha Sompinmäki

Näyttelijä Otto Kanervalla on kookkaat silmälasit päässä ja huivi otsalla. Hänet tunnistaa välittömästi Juice Leskiseksi, rocklyriikan tamperelaiseksi legendaksi. Musiikkiteatteri Palatsin musikaalin Juice-taiteilijaelämää nimirooliin valmistautuminen alkoi jo nuorena.

– Kun minua keväällä pyydettiin näyttelemään Juicea, olin aidosti huvittunut. Juice on ollut minulle yksi tärkeimmistä sanoittajista jo nuoresta pojasta lähtien. Voidaan sanoa, että pohjatyötä roolia varten on tehty poikavuosista saakka, Otto Kanerva sanoo lasiensa takaa.

Kunnioitus jo edesmennyttä legendaa kohtaan ei ole noussut ylitsepääsemättömäksi. Kanerva tekee Juice Leskisen hahmosta rohkeasti omanlaisensa tulkinnan näyttämöllä.

– Mannerheimiakin esittäneenä tiedostan, että katsomossa olevilla ihmisillä saattaa olla ennakkokäsityksiä henkilöstä. Taiteilijana minulla on kuitenkin vapaus esittää roolihenkilöä omalla tavallani.

Juicen sisäiseen maailmaan Kanerva on sukeltanut arkistomateriaalien, kirjojen ja videoiden kautta. Matka muutti käsitystä kansantaiteilijasta.

– Juice ei arvostanut suomalaisille tyypillistä nöyryyttä. Hän tiesi olevansa hyvä sanoittaja, ja oli ylpeä siitä. Kyseessä oli älykkö parhaasta päästä, Kanerva kehuu.

Syksyn sävel sykähdyttää

Kummeli-mies Heikki Vihisen käsikirjoittama ja ohjaama musikaali vie Juicen elämään tuokiokuvien kautta. Esityksessä kuullaan 21 kappaletta Leskisen tuotannosta. Kanervan suosikki musikaalikappaleista on Syksyn sävel.

– Monet väittävät, että kappale on jo loppuun kaluttu, mutta sitä on yllättävän mukava esittää lavalla.

Musiikkiteatteri Palatsin ensimmäinen kotimainen musikaali työllistää freelanceria tiiviisti koko syksyn ajan. Lisäksi kalenterista löytyy Naurua kolmannella -esityksiä sekä konsertteja Juha Tapion kanssa. Näyttelijä käy vetämässä happea Hämeenlinnassa, jonne viisihenkinen perhe on rakentanut omakotitalon.

– Piha on vielä kesken. Pikkuveli siellä parhaillaan rapsuttaa, Otto Kanerva hymyilee.

Juice-taiteilijaelämää sai ensi-iltansa Palatsissa 30. elokuuta.

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.09.2011 13:40