Keskustori.fi

Liisa Roine ja maaginen numero 50

Aviopari tähdittää Kinnusen kanssa TT:n komediaa Kuningaskalastaja.

Komedia Kuningaskalastaja (The Kingfisher) saa Suomen kantaesityksen perjantaina 16. syyskuuta Tampereen Teatterin päänäyttämöllä.

Tapio Parkkisen ohjaamaa komediaa tähdittää kolme näyttelijää. Heikki Kinnunen näyttelee kirjailija Sir Ceciliä, jonka hovimestaria esittää Seppo Mäki. Palvelija on ollut kirjailijan hovimestarina 50 vuotta.

Liisa Roine nähdään Evelynin roolissa.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä?

– Olen rikas lady, joka on ollut räväkkä tyttö nuorena. Hänellä oli orastava lemmentarina kirjailijan kanssa 50 vuotta sitten. Se meni mönkään monien asioiden takia, ja Evelyn avioitui toisen kanssa.

– Evelyn jää leskeksi, ja kirjailija lähettää surunvalittelunsa. Evelyn lupaa poiketa Cecilin luona hautajaisista tullessaan, ja niin lähtee tarina. Se on hauska komedia.

– Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle, mutta ne voisivat sijoittua mihin aikaan vaan.

Kuvassa vasemmalla Heikki Kinnunen, Seppo Mäki ja Liisa Roine.

Näytelmän ohjaaja on Tapio Parkkinen. Tosin mies ensin kieltäytyi työstä ajan puutteen takia.

– Seppo sanoi, että lue ensin tarina ja päätä sitten. Tapio luki ja innostui siitä niin, että sanoi repivänsä ajan tähän.

– Roolit on tehty meidän ikäisille noin 70-vuotiaille. Tässä ei tarvitse näytellä nuorempaa eikä vanhempaa.

Tampereella syntynyt Liisa Roine on näyttelijäperheestä. Isä Eero Roine oli näyttelijä, sisaret Eila ja Esko Roine ovat näyttelijöitä.

– Päätin, että ylioppilaaksi tulon jälkeen haen teatterikouluun ja pääsin sisään.

Samalla linjalla opiskeli tuleva aviomies Seppo Mäki. Viisikymmentä vuotta sitten vuonna 1961 he menivät naimisiin ja aloittivat ammattinäyttelijän työt Kotkan Kaupunginteatterissa. Myös 50 vuotta sitten ohjaaja Tapio Parkkinen aloitteli teatteriuraansa näyttelijäharjoittelijana ja järjestäjänä Tampereen Teatterin päänäyttämöllä.

– 50 vuotta kummittelee niin privaatissa kuin näyttämöllä.

Aviopari oli toistensa vastanäyttelijöitä ensimmäisessä ensi-illassaan Kotkassa.

– Näytelmä oli Puutarhuri Pohjantähti. Olihan se jännittävää ja kivaa.

Parin vuoden jälkeen vuonna 1963 he tulivat takaisin Tampereelle ja Tampereen Teatteriin, josta Liisa Roine jäi eläkkeelle vuonna 2003.

– Sen jälkeen näyttelin kuitenkin lähes viiden vuoden ajan aika vakituisesti. Viimeksi olin TT:n lavalla vuonna 2007 My Fair Ladyssa. Viimeisin isompi roolini oli Tampere-talossa Komediateatterin musikaalissa Sound of Music.

Esityskuva Harri Hinkka/TT

Tampereen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.09.2011 14:01