Keskustori.fi

Designia ja arkkitehtuuria viikon ajan

Kaksi tapahtumaa yhdistää voimansa.

DesignOnTampere-viikkoa ja Tampereen Arkkitehtuuriviikkoa vietetään 23.9.–2.10.2011.

Mistä DesignOnTampere-viikossa on kyse, Design On Tampere ry:n puheenjohtaja Anna Mattelmäki?

– DesignOnTampere-viikon tapahtumat on suunnattu aikaansa seuraaville ja muotoilusta kiinnostuneille henkilöille, ei pelkästään muotoilun ammattilaisille. Tärkeintä meille on tehdä tapahtumat hyvällä meiningillä tyylikkäästi, ja niin että niihin olisi helppo tulla kaikenlaisten ihmisten.

– Tarkoitus e ole jumiutua vain "cooleihin designpiireihin" vaan letkeästi puhutella kaikkia kiinnostuneita. Tapahtumat esittelevät muotoilua paikallisesti ja laajemminkin, esimerkiksi designkävelyretkellä tutustutaan paikallisiin pikkudesignliikkeisiin ja Pecha Kuhca -illassa suunnittelijat esittelevät työtään kuvin.

DesignOnTampere-viikko on nyt kolmatta kertaa. Onko jotain uutta aikaisempiin kertoihin verrattuna?

– Viikon teemana on läpinäkyvyys, ja keskitymme paljastamaan designin taustoja. Uutta on huikea tapahtumapaikka Veturihalli Vapriikin vieressä sekä laajempi yhteistyö Moduksen ja Arkkitehtuuriviikon kanssa.

Mikä on mielestäsi viikon kohokohta?

– Viikon kohokohta on ehkä Muotinäytös 30. syyskuuta, sillä esiteltävät mallistot ovat huippuja, kuten Niina Tuohimetsä, vainio.seitsonen, Nurmi ja MUKA VA.

Mitä tapahtumaa suosittelet ns. aloittelijalle?

– Kaikki sopii aloittelijalle. Ehkä Designtori sunnuntaina 25.9. palvelee monipuolisimmin, kun erilaisia designereita on niin paljon paikalla myymässä ja esittelemässä tuotteitaan.

Onko teillä ja Arkkitehtuuriviikolla yhteisiä tapahtumia? Ja mikä on paras anti, kun nämä kaksi tapahtumaa on samaan aikaan?

– Arkkitehtien kanssa tehdään Pecha Kucha, Muotinäytös ja Loppujuhlat. Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä. Parasta yhdessä tekemisessä on hyvät tyypit, tehtävien jakautuminen, yhteiset kontaktit ja tietysti yhdessä syntyy ja pystyy toteuttamaan parempia ideoita.

Tampereen Arkkitehtuuriviikko pidetään nyt neljättä kertaa. Tapahtumat on suunnattu ammattilaisille ja suurelle yleisölle. Niin aikuisille kuin lapsille, kertoo viikon koordinaattori Kimmo Ylä-Anttila

Osallistavassa työpajassa Mieluisa Tampere pääsee miettimään, millainen on tulevaisuuden kaupunki. Lapsille on luvassa esimerkiksi Mieletön muurarimestari! -työpaja Lastenkultturikeskus Rullassa.

Tänä vuonna teemana on rakentamisen ja sisustamisen uudet materiaalit. Viikko luo katsauksen myös digitaalisen suunnittelun ja valmistamisen ajankohtaisiin tekijöihin ja projekteihin.

Kuva on viime vuoden DesignOnTampere-viikon polkupyöräilynäytöksestä.

DesignOnTampere 

Tampereen Arkkitehtuuriviikko 

Jaa

Viimeksi päivitetty 23.09.2011 15:39