Keskustori.fi

Mari Turunen haluaa olla nyt laiska työnhakija

Kerran vielä -komedia koskettaa Komediateatterissa.

Näyttelijä Mari Turunen nauttii virkavapauden tuomasta vapaudesta ja antaa itselleen luvan olla laiska työnhakija.

Turunen näyttelee eronnutta näyttelijätärtä näytelmäkirjailija Neil Simonin komediaklassikossa Kerran vielä, joka sai ensi-iltansa 14. syyskuuta Tampereen Komediateatterissa.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä?

– Näyttelen 32-vuotiasta amerikkalaista näyttelijätärtä nimeltään Jenni Malone, joka on juuri eronnut. Hän tapaa sokkotreffeillä miehen, josta tulee hänelle hyvin tärkeä. Mies on leskimies ja kirjailija George Schneider, jota näyttelee Jukka Pitkänen.

Jennien ystävää Fayeta esittää Emilia Pokkinen. Georgen veljen Leon roolin roolissa nähdään Heikki Railevirta.

– Fayen ja Leon välille syntyy myös pientä sutinaa.

Mikä on ollut haastavinta roolissasi?

– Komediateatteriin tullessaan ihmisillä on ennakko-odotuksina, että näytelmä on pelkkää komediaa ja saa vain nauraa. Mutta tämän näytelmän rakenne ei ole sellainen, vaan tässä on myös paljon asiaa. Esitys on jopa koskettava. Haastavinta on ollut se, etten lähde turhaan miellyttämiseen.

Ensi-ilta oli keskiviikkona 14. syyskuuta. Kuinka monta esitystä on ollut sen jälkeen ja miten ne ovat sujuneet?

– Lauantaina oli kaksi esitystä. Teatterissahan sanotaan, että toinen esitys on huonoin. Ensi-illan jälkeen siihen joutuu erityisesti virittäytymään. Mielestäni lauantain esitykset menivät ihan hyvin, eikä ensi-illassakaan tapahtunut mitään suurempia kommelluksia.

Kuvassa Mari Turunen ja Jukka Pitkänen.

Olet virkavapaalla Tampereen Teatterista. Mikä on ollut virkavapauden parasta antia?

– Paras anti alkaa vasta nyt. Tein keväällä ja kesällä paljon töitä, mutta nyt syksyllä on aika vähän esityksiä, ja ehdin nauttia vapaista. Olen laiska työnhakija. Tosin taloudellisesti olen täydessä ahdingossa, mutta valinta on omani.

Turunen näytteli keväällä TT:n New Karleby -katastrofinäytelmässä, Tampereen Työväen Teatterin Fanny ja Alexander -näytelmässä ja kesällä Heinolan kesäteatterissa komediassa Ranskalainen pyjama.

– Minulle sopii, että teen yhtä aikaa töitä eri paikoissa ja eri yhteisöissä. Silloin ei pääse liikaa rutinoitumaan.

Mitä puuhaa olet keksinyt vapaa-ajallesi?

– Enimmäkseen kuntoilua, käyn kuntosalilla. Olen ollut lapsenvahtina ystävieni lapsille. Kun itselläni ei ole lapsia, se on hauskaa puuhaa.

Esityskuva Petri Heinonen

Tampereen Komediateatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 23.09.2011 15:43