Keskustori.fi

Intohimoa ja realismia

Cry Bar -bändi pääsi tänä syksynä soittamaan Tavastialla.

Bändin solisti, kitaristi Tomi Nordlund on täpinöissään elokuussa julkaistun esikoislevy We Built This Shipin saamasta huomiosta ja hyvistä arvosteluista: muun muassa Soundissa ja Helsingin Sanomissa neljä tähteä.

– Pikkupojasta asti olen haaveillut, että saisin tehdä levyn. Eihän bändi ole mitään ilman omaa levyä, hymyilee 33-vuotias Nordlund.

Yksi Nordlundin ja Cry Barin unelmista toteutui tässä kuussa, kun tamperelainen bändi nousi ensimmäistä kertaa Tavastian lavalle.

– Seuraavaksi unelmoin festarikeikoista ja tietysti seuraavasta levystä.

Mitä matka Tavastian lavalle on kuusi vuotta toimineelta bändiltä vaatinut?

– Paljon keikkailua. Yksi keikka vastaa viittä soittotreeniä. Sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen.

Cry Barin musiikki on sekoitus klassista rockia, folkia, bluesia ja progressiivista rockia.

– Musiikkimme on sekoitus kaikkea. Tykkään värikkäistä kappaleista.

Esikoislevyn hyvät arvostelut eivät ole nousseet Nordlundilla hattuun. Positiivisen oloinen kaveri on realistinen ja toteaa, että Suomessa on mahdotonta saada elantonsa folk-painotteisella englanninkielisellä musiikilla.

Onhan se uskottava miestä, joka musiikkitoimittajana tuntee alan. Tulevaisuudessa Nordlund valmistuu vielä äidinkielen opettajaksi. Mutta jos musiikillanne eläisi, haluaisitko tehdä sitä päätyönä?

– Koska se on intohimoni, kyllä haluaisin. Haluan säilyttää tämän romanttisen haavekuvan, vaikka tiedän, ettei se tule tapahtumaan.

Cry Barin miehistössä seilaavat Nordlundin lisäksi Saku Virtanen, Lasse Noukka ja Janne Kuusela, joka on bändin ainoa ammattimuusikko. Tuttu kaveri yhtyeestä Liekki.

Kaikilla on vahva intohimo musiikkiin. Virtanen, Nordlund ja Noukka esiintyvät myös seitsenhenkisessä tribuuttibändissä The Ghost of Bruce Springsteen & The E Street Band. Lisäksi Nordlund soittaa ja laulaa bändissä Men On The Moon plays R.E.M.

– Jokaisella pitäisi olla jokin luova kanava, joka tekee elämän entistä mielekkäämmäksi. Minulle se on musiikki.

Cry Barin luovuus elää ja voi hyvin.

– Loppuvuodesta alamme tekemään uutta levyä. Jatkuvuus on homman nimi.

Cry Bar keikalla Jack the Roosterissa 29.9. sekä Telakalla 1.10.

Cry Bar 

Jaa

Viimeksi päivitetty 28.09.2011 16:08