Keskustori.fi

Kun sydämessä asuu outo kaipuu

Miia Selin jännittää Sudenmorsiamen ensi-iltaa, joka on 1. lokakuuta.

Aino Kallaksen romaaniin perustuva Sudenmorsian saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa lauantaina 1. lokakuuta. Näytelmän on ohjannut Tiina Puumalainen.

TTT:n sivuilla lukee näytelmästä: On kylä jossa kaikki tuntevat toisensa ja metsä jossa voi tapahtua mitä tahansa. Metsän kutsu on vahva, ja metsävahdin nuori vaimo, ahkera ja kiltti Aalo liittyy salaa susien joukkoon. Päivisin hän häärii tunnollisena emäntänä, öisin tanssii vapaana Metsän Hengen kanssa. Kaksoiselämä vie veronsa ja salaisuus paljastuu. Kostonhimo tekee mukavista naapureista verenhimoisia petoja.

Aalon roolia näyttelevät sekä Miia Selin (yllä) että tanssija Sirpa Suutari-Jääskö. Jukka Haapalainen on demoninen voima, jonka tanssiinkutsua Aalo ei voi vastustaa.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä, Miia Selin?

– Aalo on vilpitön, lämminsydäminen nainen, jonka sisällä on outo kaipuu. Se on kaikille tuttu tunne. Selittämätön kaipuu, vaikka kaikki on hyvin ja on onnellinen.

– Tämä on surullinen tarina, ei perinteistä puheteatteria.

Mikä on ollut haastavinta?

– Näyttelemme yhdessä Sirpan kanssa samaa roolia, mutta se on sujunut enemmän kuin hyvin. Haasteellisinta on, että pystyn välittämään yleisölle ne tunteet, mitkä ovat tulleet itselleni tekstiä lukiessa.

Kuvassa Sirpa Suutari-Jääskö (vas.), Toni Harjajärvi ja Miia Selin.

Ensi-ilta on lauantaina 1. lokakuuta. Mitä päässä pyörii tällä hetkellä ja millaiset ovat fiilikset?

– Jännittää. Näyttelijänä ajattelen, että rooli on valmis ensi-iltana. Siihen asti on vielä hiomistyötä ja hienosäätöä, ja voin tehdä pieniä muutoksia.

Miten koeyleisö otti esityksen vastaan keskiviikkona?

– Hyvin. Hyvä ystäväni oli katsomassa esitystä. Hän on hyvin rehellinen ja antoi minulle synninpäästön ja kehotti vaan nauttimaan olostani lavalla.

Onko sinulla rituaaleja ennen ensi-iltaa?

– Yleensä olen hyvin rituaalipitoinen ihminen. Ensi-iltapäivänä en osallistu kotitöihin enkä lastenhoitoon, vaan pyrin lepämään. Koska viikko on rankka, yritän saada kaikki voimavarat käyttööni ensi-iltaan. Teen asioita, mistä tulee hyvä olo, kuten ostan ensi-iltalahjoja työryhmälle ja istun kahvilassa.

Muistatko ensimmäisen ensi-iltasi?

– 13-vuotiaana kirjoitimme ystäväni kanssa näytelmän reputtamastani äidinkielen aineesta. Se kertoi nuoresta huumekäyttäjästä. Forssan Lions Club osti näytelmän, ja esitimme sitä kouluissa. Reput antanut äidinkielen opettajani joutui tuomaan monta luokkaa katsomaan näytelmää.

Lumoavaa tanssia tanssivat Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen, jotka yhdessä Osku Heiskasen kanssa vastaavat Sudenmorsiamen koreografiasta.

Tampereen Työväen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.09.2011 16:16