Keskustori.fi

Heikki Hela: Käkättäminen ei ole muuttunut

Maailmanlopun hautaustoimisto ensi-illassa 6. lokakuuta.

Heikki Hela huokuu tyytyväisyyttä. Maailmanlopun hautaustoimiston ennakkonäytökset ovat menneet hyvin.

– Se on ollut hyvin huojentavaa. On tullut hetkittäin tunne, että ihmiset jopa viihtyvät, iloitsee Hela.

Farssi Maailmanlopun hautaustoimisto saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterin Isolla näyttämöllä torstaina 6. lokakuuta. Esityksen takaa ja näyttämöltäkin löytyvät Kummelin tekijät. Sen on kirjoittanut Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen.

Tarina kertoo hautausurakoitsija Theodor Antista (Esko Roine), joka saa yllättävän tilaisuuden rikastua. Hänen tietään rikkauteen hankaloittavat muun muassa Viinapiru (Tom Lindholm), oppositiojohtaja Sika-Harri (Heikki Silvennoinen?) ja BB-Maki, jota näyttelee Heikki Hela.

Kerrotko roolistasi?

– Esitän Suomen tulevaisuuden pääministeriä, joka on kolminkertainen BB-voittaja. Hänen poliittinen kiinnostuksensa on pizzan hinnan alentaminen.

Mikä on ollut haastavinta roolissasi?

– Uusia asia on esiintyä näin isolla näyttämöllä. Alun perin olemme Kummeliaikoina lähteneet liikkeelle yhdestä videokamerasta. Haastetta on, että saa välitettyä komiikan yleisölle.

Onko sinulla mitään rituaaleja ennen esitystä?

– Ennen esitystä huilaan ja käyn tekstin läpi. Pyrin rauhoittumaan niin, etten suoraan tiskien äärestä hyppää lavalle.

Kuvassa Esko Roine ja Heikki Hela.

Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Heikki Hela ja Heikki Vihinen ovat tehneet töitä yhdessä vuodesta 1995 lähtien. Miten homma on muuttunut vai onko muuttunut?

– Totta kai on muuttunut enemmän ammattimaisemmaksi, vaikka toisaalta se voi olla harmikin, että tietty amatööriys on jäänyt pois. Jos itse nauramme, se on hyvä merkki. Eikä se käkättäminen ole muuttunut. Säälittävääkin, kun olemme edelleen naurettavan lapsellisia, vaikka ikää tulee.

Mitä muuta kuuluu syksyysi?

– Alkusyksy menee vielä viimeistellessä elokuvaa Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri, joka tulee ensi-iltaan 23. joulukuuta.

Herra Heinämäki on Pikkukakkosen lastenohjelma, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa elokuvana.

– Sitten marraskuussa alkaa rock-show Paluu 80-luvulle. Sen on käsikirjoittanut Riku Suokas, Heikki Syrjä ja Heikki Vihinen.

Show kiertää marras-joulukuussa Helsingissä, Turussa, Lahdessa, Seinäjoella, Oulussa ja Ideaparkissa, Lempäälässä.

Tampereen Työväen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.10.2011 17:43