Keskustori.fi

Tiina Weckströmin rooli vaatii rohkeutta

Ota syliin vie suuriin ja koskettaviin tunteisiin.

Ota syliin kertoo surusta ja sen synnyttämästä epätavallisesta rakkaudesta. Näytelmä saa Pohjoismaisen kantaesityksensä lauantaina 8. lokakuuta Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa.

Brittiläisen Simon Vinnicomben toinen näytelmä Ota syliin sai maailman ensi-iltansa Lontoossa vuonna 2008. Tampereen Työväen Teatterissa näytelmän ohjaa Irene Aho. Rooleissa nähdään Tiina Weckström, Lauri Tilkanen, Suvi-Sini Peltola ja Auvo Vihro.

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä, Tiina Weckström?

– Näytelmässä perhe kohtaa murheen, kun heidän poikansa kuolee. Näytelmässä nähdään, miten suuri murhe lähtee viemään elämää. Esityksessä myös kuolleen pojan ystävä tekee omaa surutyötään.

– Ota syliin on näytelmä rakkaudesta, luopumisesta, menettämisestä ja surusta. Hienoja teemoja, jotka sallivat näyttelijälle suuren kentän näytellä. Paljon ja suuria tunteita.

– Tämä on myös hieno rakkaustarina. Epäsovinnainen tarina vanhemmasta naisesta ja nuoremmasta miehestä.

Mikä on ollut haastavaa?

– Näytelmä vaatii itsensä paljastamisen astetta, joka taas vaatii rohkeutta.

– Tässä on draamateksti, ja aihe on traaginen, mutta näytelmä on myös valoisa ja käsittelee toivoa. Uskon, että esityksen jälkeen katsoja kokee, että näytelmä oli puhdistava ja virkistävä.

Millaiset rituaalit sinulla on ennen ensi-iltaa?

– Rituaalit ovat esityskohtaisia, mutta lavalle ei ole syytä mennä jääkylmänä. Toiset pystyvät hyppäämään lavalle ilman rauhoittumista, mutta minulla ei ehdi silloin sielu mukaan. Minun pitää rauhoittua ennen esitystä ainakin tunti tai puolitoista tuntia.

Mitä muuta kuuluu syksyysi?

– Jatkamme Markus Riutun kanssa Vincent River -näytelmän esityksiä Tampereella, Turussa ja Lahdessa. Minulla on täydet viikot töitä, mutta aikaa on myös vapaille.

– Vuoden alussa saan valtion taiteilija-apurahaa viideksi vuodeksi, mikä mahdollistaa itsenäisen työtavan.

Tiina Weckström valittiin vuoden 2011 elokuvanäyttelijäksi elokuvasta Hella W.

Tampereen Työväen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.10.2011 18:25