Keskustori.fi

Näytelmä, jossa kaikilla on rooli

Matti Helimo jätti urheilijalaulut toistaiseksi.

Kaikki alkoi vuoden 2009 alussa kultalevyn rajan rikkovalla Janne Ojanen -singlellä. Nyt marraskuun lopulla Matti Helimo julkaisee toisen albuminsa Näytelmä. 34-vuotias luokanopettaja ei kuitenkaan aio ainakaan vielä siirtyä kokopäivätoimiseksi muusikoksi.

– Minun tulisi liian ikävä luokkani oppilaita. Ei heitä voi kesken lukukauden jättää, tuumaa Kangasalla kuudesluokkalaisia opettava Helimo.

Aloitetaan alusta. Miten musiikkiurasi sai siivet alleen?

– Tein Janne Ojanen -laulun kotona, mutta en ikinä ajatellut, että biisi tulisi levylle. Armeija-ajoilta tuttuni Tommi Liimatainen Hype Recordsista kuuli sen radiosta. Hän sanoi, että kappale pitää saada levylle ja se julkaistiin paitsi singlenä, niin myös Blogi-albumillani.

Urheilukappale sai jatkoa. Helimo harrasti aktiivisesti pesäpalloa ja oma isoisä oli perustamassa jääkiekkoseura Rauman Lukkoa. Niinpä syntyi kappale Lukko voittoon. Single Iso-Kello on kunnianosoitus Superpesiksen kaikkien aikojen lyöjätilaston ykköselle Simo Eerikäiselle. Tuleeko lisää urheilijoille pyhitettyjä kappaleita?

– En poissulje sitä mahdollisuutta. Se pitäisi olla urheilijasta, joka innostaa itseäni. Sellainen, jota ihmiset kunnioittavat ja joka osaa ottaa toiset ihmiset huomioon. Ei tähtistararevittelijä.

Uusi teemalevy Näytelmä kertoo, mitä kenelle tahansa voi tapahtua elämän näyttämöllä.

– Meitä on nyt 7 miljardia, ja meillä kaikilla on täällä rooli.

Jokainen kappale toimii yksin, vaikka tarina jatkuu seuraavassa biisissä.

– En yleensä tee rakkauslauluja, mutta on siellä sellainenkin.

Pispalassa asuva muusikko säveltää ja sanoittaa myös rakkaasta kotikaupungistaan musiikkia. Uudelta levyltä löytyy kappale Joulu Pispalassa.

Helimo aloittaa biisinteon yleensä tekstistä. Niitä ja säveliä syntyy pienistä asioista.

– Kaikki kappaleet ovat kännykässä jonain köhinöinä. Idea pitää laittaa heti ylös.

Helimo laulaa sanoittamansa ja säveltämänsä kappaleet. Kappaleiden pohjat syntyivät kesällä viikon aikana studiossa, jossa soittamassa oli eturivin muusikkoja Risto Niinikoski (rummut), Marzi Nyman (kitara), Timo Toivonen (koskettimet) ja Jaan Wessman (basso). Levyllä soittaa myös Seppo Kantonen (koskettimet) ja kanteletaiteilija Eva Alkula sekä Riitta Savilahti (viulu) ja Karita Almen (sello).

– Levyn sydän on, että kappaleet ovat livenä soitettu ja äänitetty.

Levynjulkaisukeikka 30.11. klo 20 Ruby & Fellas.

Matti Helimo 

Jaa

Viimeksi päivitetty 09.11.2011 14:38