Keskustori.fi

Manserokkari herkistyi kyyneliin

Jussi Aaltonen on Vuoden aikuinen 2011.

Kuva Tuula Riippi

Mustat Enkelit yhtyeen keulakuva Jussi Aaltonen on valittu Vuoden aikuiseksi 2011 Tampereella. Aaltonen herkistyi kyyneliin vastaanottaessaan palkinnon Lapsen oikeuksien päivän perhetapahtumassa 20. marraskuuta 2011 Tampere-talossa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Jussi Aaltonen on edistänyt lasten ja nuorten mielenterveyttä omalla vapaaehtoisuuteen perustuvalla esimerkillään. Hän on vuoden aikana kerännyt Hyväntekijä-ohjelmasarjalla varoja nuorten mielenterveystyöhön Pitkäniemen sairaalan erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten psykiatriseen tutkimus-ja hoitoyksikköön EVA:aan.

Laulajan työn ohella Aaltonen valmistuu tämän vuoden lopussa päihde- ja mielenterveysalan lähihoitajaksi Tampereen Ammattiopistosta. Hän on työskennellyt muun muassa Koukkuniemessä, lastentarhassa ja Kris-järjestössä, joka tukee vankilasta vapautuvia.

Useat Aaltosen kanssa työskentelevät toteavat, että Vuoden Aikuinen -palkinto sopii hyvin hänen persoonaansa, sillä hänellä on selkäytimessään ihmisten lähellä oleminen ja ihmisten auttaminen.

Huolta Jussi kantaa etenkin siitä, että lapset ja nuoret voivat huonosti, koska meillä on niin salliva päihdekulttuuri ja juominen on läsnä lähes kaikkialla.

Vuoden Aikuinen -palkinto on myönnetty vuodesta 2007 lähtien lasten ja nuorten hyväksi tehdystä työstä ja sen myöntää Tampereen kaupungin Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta. Palkinnon saaja voi olla henkilö, ryhmä tai yhteisö, joka on tehnyt merkittävää työtä tamperelaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.11.2011 16:29