Keskustori.fi

Kuin kolme marjaa

Tommi Liimatainen hakee kilpailusta huikeaa persoonaa.

Kuva Tommi Heino/Iltalehden arkisto

Idolsin kuudennen kauden tuomarit Jone Nikula (vas.), Laura Voutilainen ja Tommi Liimatainen ovat hämmästyttävän samannäköisiä.

– En tiedä, otanko tämän kohteliaisuutena vai en. Täytyy mitata, kummalla, Jonella vai minulla, on pidempi letti, vitsailee Tommi Liimatainen.

Pieni kuva-analyysi

Blondeja kaikki. Pitkä letti ja siniset silmät. Laura Voutilaisen katse säteilee, Jone Nikula ja Tommi Liimatainen tuijottavat sielukkaasti.

Leveä suu. Samanlaiset huulet jokaisella, mutta vain Voutilainen uskaltaa hymyillä. Äijien torahampaat nähdään vasta lähetyksissä.

Tuskainen ilme. Huomatkaa äijillä täsmälleen samanlainen ryppy kulmakarvojen välissä. Voutilaiselle ryppy on vasta kehittymässä.

Vakuuttava leuka. Liimataisen parta vain kasvaa vähän huonommin kuin Nikulalla. Voutilaiselle tekisi mieli sovittaa tekopartaa...

Haussa huikea persoona, joka on muutakin kuin tennareihin tuijottelija

Mistä näitä laulajatähtiä oikein riittää piskuisessa Suomessa vuodesta toiseen?

– Mietin ihan samaa ennen Idolsin koelauluja, mutta en enää. Suu loksahtaa välillä auki, kun on niin hyviä laulajia. Takametsien Tarzanit ovat rohkeasti lähteneet mukaan kisaan, vakuuttaa Tommi Liimatainen.

Liimatainen tuomaroi Idolsissa ensimmäistä kertaa niin kuin Laura Voutilainen. Päätuomarina on kaikki viisi kautta mukana ollut Jone Nikula.

– Aika tiukasti ja suoraan sanon kilpailijoille, toteaa uusi tuomari.

Alun perin Tampereelta kotoisin oleva Liimatainen on musiikkiyhtiö Hype Productionsin johtaja ja manageri, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus kellaribändeistä lähtien. Kaikki alkoi oman pikkuveljen Jonne Aaronin Negative-yhtyeen managerina.

– Ei riitä että laulaa puhtaasti, jos laulajassa ei ole mitään sykettä. Aistin pitkällä tähtäimellä, onko kilpailijasta tähän hommaan. Haen huikeata persoonaa, joka on muutakin kuin tennareihin tuijottelija.

Liimatainen rohkaisee hyppäämään paattiin. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Samalla hän muistuttaa esimerkillään, että Idolsissa ei ole kyse elämästä ja kuolemasta.

– Pelasin tosissani jääkiekkoa ja luulin sen olevan elämäni ainoa mahdollisuus. Jokin päätti toisin, löytyi tämä uusi ala ja paljon muuta.

Tiukka tuomari paljastaa inhimillisen puolensa.

– Ei haittaa vaikka jännittää, niin jännittää minuakin.

Nykyään Turussa asuva kaveri vetää lopuksi kotiinpäin.

Pate Mustajärvi on maailman kovin jätkä. Ukkometso-biisi toimii aina mielialasta riippumatta.

Idols-koelaulut 25.–26.11. klo 10.30 Tampere-talossa.

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 23.11.2011 18:40