Keskustori.fi

Ville Majamaa löysi uuden aluevaltauksen

Kaksi miestä vie katsojan elokuvan historiaan komedian keinoin.

Kuva Harri Hinkka

Elokuvaa ja komediaa lupaa Tampereen Teatterin esitys Klassikot lavalla – elokuvan lyhyt oppimäärä, joka saa ensi-iltansa tiistaina 29. marraskuuta Kulttuuriravintola Kivessä.

Käsikirjoituksen takaa löytyvät näyttelijät Ville Majamaa (vas.), Risto Korhonen (oik.) ja stand up -koomikko, näyttelijä Mika Eirtovaara, joka on myös ohjannut esityksen.

Risto Korhonen ja Ville Majamaa astuvat lavalle kahden miehin voimin.

Kerrotko lyhyesti esityksestä, Ville Majamaa?

– Esityksessä on kaksi lyhyttä puoliaikaa, joista ensimmäinen vie elokuvan historiaan. Toisella puoliajalla on juonellinen tarina, josta en arvaa paljastaa enempää. Mutta mukana on paljon tuttuja elokuvahahmoja.

Mikä on ollut roolissasi haastavinta?

– Lähdimme ideoimaan tätä puhtaalta pöydältä ja puolet harjoitteluajasta on mennyt kirjoittamiseen. Haastavinta on ollut omien hyvin ideoiden karsiminen.

Miten juuri te kolme päädyitte luomaan tämän esityksen?

– Tunsin Miksun ennestään Nätyltä ja keksimme idean tähän. Tunnemme Riston hyvin ja kysyimme häntä mukaan. Olemme aika epäsuhtainen pari, ja se sopii hyvin tähän.

Oletko aikaisemmin käsikirjoittanut näytelmiä?

– En ole aikaisemmin kirjoittanut tässä mittakaavassa. Varmaan haluan kirjoittaa lisää, varsinkin tällä työryhmällä.

Millaiset rituaalit sinulla on ennen ensi-iltaa?

– Menen teatteriin tuntia ennen esitystä ja rauhoitun. Riippuu, kuinka paljon edellisestä esityksestä on aikaa, mutta yleensä tekstiä tarvitsee vähän käydä läpi.

Muistatko ensimmäisen ensi-iltasi tai esiintymisesi?

– Se oli Tampereen Ylioppilasteatterissa vuonna 1997 Snoopi Sirenin ohjaama Lintujen kokous. Olin silloin 21-vuotias. Se oli ihan mahtavaa ja siitä lähti innostus lajiin.

Tampereella syntynyt Ville Majamaa valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta (NÄTY) teatteritaiteen maisteriksi 2004. Tampereen Teatterissa hän ollut vakituisena näyttelijänä syksystä 2008 lähtien. Tällä hetkellä hän näyttelee myös näytelmissä Euroopan taivaan alla sekä Hiiriä ja ihmisiä.

Tampereen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 20.12.2012 20:29