Keskustori.fi

Anitta Ahonen kirjoitti itselleen vuoteen 2021

Katso, mitä stand up -koomikon kirjeessä lukee.

Tervehdin sinua Anitta joulukuun pimeyden keskellä valoisilla ajatuksilla

Olet nyt 57-vuotias. Onneksi olkoon, olet selvinnyt jo pitkälle. Äitisi jäi tuossa iässä eläkkeelle, mutta sinä vaan porskutat. Taidat olla yhä arka, kipeä ja hellä kuten jo kymmenen vuotta sitten.

Haluan muistuttaa sinua muutamista seikoista, jotka koin tärkeiksi joulukuussa 2011. Säilytä positiivisuutesi. Olit aikoinaan koomikko ja toivon, että olet sitä yhä. Vaikka pohjavireesi saattoi välillä olla negatiivinen, anarkistinen ja käytit mustaa huumoria kuin leipää, niin positiivisuus on käyttövoimasi. Senhän perit jo äidiltäsi. Jaksa uskoa itseesi ja siihen, että viljelemällä positiivisia ajatuksia ympärillesi, ne palaavat takaisin ja luovat sinuun uskoa jaksaa.

Toiseksi haluaisin, ettet anna periksi. Älä luovuta, vaikka tapahtuisi mitä tahansa. Kyllä sinä selviät, olet sitkeää lajia. Ota vastaan kaikki asiat, ilmiöt, ihmiset ja kriisit. Käy varsinkin kriisit lävitse, käsittele ne tavallasi ja vahvistu niistä. Ei elämä ole mikään vasikkahaka. Se sinun pitäisi jo tietää. Hyväksy sairaudet, menetykset ja vanheneminen kunnialla. Olet saavuttanut jo ikuisen nuoruuden. Muistathan, että ostit Outi Heiskasen teoksen Ikuinen nuoruus vuonna 2011 hieman vitsinä.

Viimeisenä seikkana haluaisin sanoa sinulle Rakas Anitta. Koeta jättää jälkeesi jotakin kaunista. Ei materiaa, vaan kauniita ajatuksia toisista kanssamatkaajista ja kanssakulkijoista. Mukavia tekoja muisteltavaksi, ihania muistoja sinut tunteneille, ilosia ajatuksia kummilapsille, tyytyväisiä asiakkaita ja ex-miehiä. Elämä on ihanaa, kun sen oikein ymmärtää. Säilytä lapsi sisälläsi, vaikka kuljet kyyryssä. Hakeudut jälleen polvillesi ja opettelet kävelemään uudelleen, mitä vanhemmaksi tulet. Ja muista: rinta kaarella kohti uusia epäonnistumisia, on aina hyvä neuvo.

Anitta Ahosen stand up -show Musiikkiteatteri Palatsin Stand up -kellarissa 3.12. klo 22.

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.12.2011 14:27