Keskustori.fi

Emilia Sinisalo vierailee Tampereen Teatterissa

Takaisin maalle vie sukujuhliin Mouhijärvelle.

Kuvat Harri Hinkka/TT

Tässä näytelmässä sukelletaan Mouhijärven maisemiin, sukujuhliin ja sisarkateuteen. Takaisin maalle -menestysnäytelmän on kirjoittanut ruotsalainen Maria Blom. Tampereen Teatterissa ensi kertaa vieraileva Miika Muranen on sovittanut näytelmän. Hän myös vastaa ohjauksesta.

Takaisin maalle saa ensi-iltansa keskiviikkona 7. joulukuuta Frenckell-näyttämöllä Tampereen Teatterissa.

Niin ikään ensimmäistä kertaa vierailee TT:ssä freelancenäyttelijä Emilia Sinisalo (kuvassa istuu), joka näyttelee näytelmässä nuorinta sisarta.

Kerrotko lyhyesti näytelmästä, Emilia Sinisalo?

– Meitä on kolme sisarusta ja järjestämme isämme 70-vuotisjuhlia. Esitys kertoo sisarusten välisistä tulehtuneista suhteista. Olen näytelmässä katalysaattorina. Olen 30-vuotias, menestynyt graafikko Helsingistä, kun kaksi muuta sisarusta ovat jääneet kotiseudulleen Mouhijärvelle. Näytelmässä sukujuhlat ja juhlapaikan takahuoneen jutut on varmaan kaikille tunnistettavissa.

Mikä on ollut roolissasi haastavinta?

– Ammatillisesti uusi rooli on aina haastavaa, mutta tässä ei ole ollut kompastuskiviä. Meillä oli eka yleisö perjantaina, ja vastaanotto on ollut erittäin hyvä.

Asut Helsingissä, miten päädyit tähän näytelmään?

– Ohjaaja Miika Murasen kanssa olemme opiskelleet samaan aikaan ja näytelleet yhdessä, ja hän pyysi minua mukaan. En tuntenut TT:stä ketään, mikä oli jännää. Mutta on kivaa tutustua uusiin näyttelijöihin, ja meillä on ollut ratkiriemukasta. Olen aikaisemmin vieraillut Tampereen Työväen Teatterissa Rakkaudesta minuun -esityksessä. Minusta on ihanaa vierailla Tampereella.

Näytelmä sijoittuu Mouhijärvelle, oletko muuten käynyt siellä?

– En ole, mutta Miika Muranen ja lavastajamme Kati Lamppu kävivät siellä näytelmää varten hakemassa Mouhijärven tunnelmaa.

Siskosi on näyttelijä Anu Sinisalo, kuinka paljon olet ammentanut siskosuhteestasi näytelmään?

– Meillä on niin suuri ikäero, lähes kaksikymmentä vuotta. Olemme enemmän ystäviä toisillemme, emmekä ole kokeneet sisarkateutta.

Millaiset rituaalit sinulla on ennen ensi-iltaa?

– Ensi-iltapäivänä ei ole enää harjoituksia, ja silloin on aikaa. Yritän tehdä jotain mukavaa, kuten käyn kahvilla tai saunassa.

Jännittääkö ensi-ilta?

– Ensi-ilta jännittää aina kutkuttavalla tavalla ja tuntuu sävähdyttävän kivalta. Siihen ei ikinä totu, ja vatsassa on hyviä perhosia.

Emilia Sinisalo valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön koulutusohjelmasta vuonna 2008. Freelancerina hän on näytellyt mm. Kansallisteatterin esityksissä Vihan veli, Avara on tämä ranta, Platonov, Viidakkokirja sekä Harmin paikka. Hän on näytellyt myös lukuisissa tv- ja elokuvatuotannoissa.

Tampereen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.12.2011 14:39