Keskustori.fi

Komediateatterin kesäkatsomo saa 325 lisäpaikkaa

Uutta ensi kesänä myös TeatteriFest-tapahtuma.

Tampereen Komediateatteri saneeraa katettua kesäteatterin katsomoaan, joka saa uuden muodon ja 325 lisäpaikkaa. Uusitussa katsomossa tulee olemaan 814 paikkaa. Seitsemän pyörätuolipaikkaa löytyy maatasosta katsomon eturivistä. Komediateatterissa vietettiin katsomon harjannostajaisia 7. joulukuuta.

Arkkitehtinä laajennuksessa ja saneerauksessa on toiminut Tero Harjunniemi, jonka käden jälkiä ovat muun muassa Ylöjärven kirjasto Leija sekä Metro-auto Areena Tampereella.

Katsomon lisäpaikkojen lisäksi rakennetaan uudet ja suuremmat saniteettitilat sekä uuden ravintolan myyntipiste. Katsomon kattoon asennetaan huippuimurit, jotka voidaan kytkeä päälle helteisellä ilmalla. Sisäänkäyntejä on tähän asti ollut yksi, mutta uusitussa katsomossa niitä on viisi.

Kesän esitykset: Lainahöyhenissä ja 101 dalmatialaista

20-vuotias Tampereen Komediateatteri esittää kesäteatterissa ensi suvena suomenkielisenä kantaesityksenä komedian Lainahöyhenissä (La Cage aux Folles). Se kertoo miespariskunnasta, joka pyörittää menestyksekästä varieteetä. Näissä vetovastuutehtävissä nähdään Jukka Pitkänen ja Jukka Leisti. Esitykset alkavat 8. kesäkuuta 2012.

Kesän 2012 lasten esityksenä nähdään Suomen kantaesityksenä 101 dalmatialaista. Sen on kääntänyt Timo Rissanen, joka myös ohjaa esityksen. Lasten oma kesäteatteri joutui tekemään tilaa laajennetulle Ulkoilmanäyttämölle, ja lasten kesäesitykset nähdään Komediateatterin Päänäyttämöllä. 101 dalmatialaista tulee ensi-iltaan 14. toukokuuta.

Ensi kesänä Komediateatteriin tulee ensimmäistä kertaa TeatteriFest-tapahtuma 17.–18. elokuuta. Perjantaina 17. elokuuta esiintyy Heikki Salo ja Jani Wickholm ja lauantaina 18. elokuuta Hanhiniemi-Rauhala MAD ja Pate Mustajärvi. Kaikki esiintyvät duoina ja esittävät tunnetuimpia kappaleitaan.

TeatteriFest tuo myös lapsille ja lapsenmielisille iloa. Tuttiritari ratsastaa lauantaina 18. elokuuta Komediateatterin lavalle viihdyttämään fanejaan lauluillaan ja tarinoillaan.

Tampereen Komediateatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.12.2011 14:49