Keskustori.fi

Suuri ilotulitus valtaa Tampereen taivaan

Uudenvuodenaattona klo 22 lentää Timantteja taivaalla.

Timantteja taivaalla -ilotulitus ammutaan Ratinan suvannosta. Mikä on paras paikka katsoa ilotulitusta?

– Hyviä paikkoja ovat muun muassa kosken ranta Koskikeskuksen edessä, Laukontori ja Laukonsilta, kertoo näytöksen suunnittelusta vastaava Mika Yli-Jyrä Profilight Oy:stä.

Mille alueelle on pääsy kielletty?

– Ratinan stadionin ja vesistön välinen parkkialue noin 150–200 metrin matkalta on suljettu, niin että kerrostalojen parkkihalliin vielä pääsee. Turva-alue jatkuu Laukonsiltaan asti. Ruuhkan välttämiseksi toivomme, että ihmiset eivät tulisi lähistölle autoilla.

Millainen esitys Timantteja taivaalla -ilotulitus on?

– Esityksessä on yhdistetty musiikki, valotekniikka ja erilaiset ilotulitteet. Lisäksi käytämme hyväksi suurta vesialuetta, jolloin voidaan puhua myös lähi-ilotulituksesta, eli osa raketeista lähtee veden rajasta tai veden päältä, mutta eivät tarkoituksellissti nouse kuin muutaman metrin veden- tai maanpinnasta.

– Esityksen suunnittelu alkaa musiikilla, jonka iskujen tahdissa esitämme valot, efektit ja ammumme ilotulitteet. Musiikkia ei voi vielä paljastaa, mutta ainakin yhdessä kappaleessa kuullaan tamperelaista laulajaa.

– Etukäteen tietokoneella koottu musiikki esitetään ilotulituksen kanssa samaan aikaan myös Radio 957:ssa. Jos ilotulituksen näkee ikkunasta, voi aukaista radion ja nauttia esityksestä sisätiloissa, koska radion musiikki on synkassa ilotulituksen kanssa. Paikan päällä Koskenrannassa ja Laukontorilla on äänentoistot ja lähietäisyydeltä katsottaessa näkee koko shown vedenpäällisine efekteineen.

– Ilotulitus kestää 10–15 minuuttia, ja meitä on noin kymmenen henkeä toteuttamassa sitä paikan päällä.

Timantteja taivaalla -ilotulituksen järjestävät Koskiravintolat Oy yhdessä mukaan lähteneiden yrittäjien kanssa.

Ilotulitus 31.12. klo 22 Ratinan suvanto.

Kuva Profilight Oy: Ilotulitus Myllysillan avauksessa Turussa syyskuussa 2011.

Lue lisää 

Jaa

Viimeksi päivitetty 28.12.2011 15:53