Keskustori.fi

Luovuuden syleilyssä

Jonne Aaronilla aamun ensimmäiset sävelet syntyvät sängyssä.

Kuka? Jonne Aaron. 28-vuotias tamperelainen rokkari, muusikko, Negative-yhtyeen solisti ja keulahahmo.

Miksi? Neon-kiertue on vieraillut yli 20 maassa. Kiertueen viimeinen keikka on näillä lakeuksilla 8.4.

Negativesta ja keikkailusta

– Negative on pääasia ja musiikki yleensäkin. Me tultiin juuri Venäjän kiertueelta. Äiti Venäjä todisti jälleen: Negativella on vankka kivijalka siellä.

– Hullun Poron keikan jälkeen menemme studion uuniin kuudetta levyä tekemään, eikä meitä näe vähään aikaan keikalla. Ensi talveksi, jos saisimme uuden levyn. Pääsiäiseksi meiltä tulee uusi video. Se ei ole perinteinen musiikkivideo, vaan kuvitus kappaleeseen Love That I lost. Edellinen vastaavanlainen kuvitus, ei perinteinen musiikkivideo, julkaistiin ystävänpäivänä biisistä Fucking Worthless.

Omista ja muista projekteista

– Teen koko ajan lauluja. Kun mä aukaisen aamulla silmäni, tartun ensimmäiseksi kitaraan. Elämäntehtäväni on saada lauluni pois käsistä muillekin artisteille. Se on puhdasta intohimoa. Nautin musiikin tekemisestä, ja olen aina ollut luova.

Vexi Salmen kanssa meillä on aika saumaton yhteistyö. Hän lähettää mulle parikin kertaa viikossa sanoituksia, joihin sävellän musiikin. Biisin kolahtamisessa kylmänväre on paras mittari. Musiikki ei ole haudanvakava asia, mutta tosissaan sitä teen.

– Tykkään tehdä erilaisia juttuja, ja hiljattain tein yhteistyötä hiphop-artisti Cheekin kanssa. Hän pyysi mua laulamaan biisiinsä kertosäkeen. En epäröinyt, kun kappale oli kuin suoraan mun viime vuoden elämäntilanteesta. Se oli kuin kirsikka kakun päällä. Siitä tuli makee biisi.

Rakkaudesta ja musiikin voimasta

– Yhdeksän vuotta kestänyt parisuhteeni päättyi viime kesänä. Surussa pitää saada rypeä, mutta ei liian kauan. Elämässäni ei ole tullut mitään, mistä en olisi selvinnyt. Musiikki on iso voimavara mun elämässä. Jos se riistettäisiin, saattaisin harkita että uisin Näsinselälle kiuaskivet selässäni.

– En ole ikinä ollut yksin. Olen pariutuvaa tyyppiä, ja mulla on aina on ollut ihmisiä ympärilläni. Tässä tämä menee hengitellessä, ja katse on eteenpäin. Olen luonut musiikkia mahdollisimman paljon. Naisen on korvannut viime aikoina kitara, ja se on nukkunut vieressäni peiton alla.

– Menihän mulla viime vuonna isosti viihteellä. Se oli elämänvaihe, mikä pitää elää. Balanssi on tärkeätä. Kun teen töitä, mulla on korkea työmoraali. Sitten kun bailataan, niin bailataan isolla kädellä.

– Nyt jo nautin yksinolosta, vaikka edelleen opettelen sitä ja se on vaikeata. Olen löytänyt itsestäni erakkoluonnetta.

Negativen keikka sunnuntaina Hullussa Porossa 8.4. Keikka on K-18. Koskikeskuksen Ravintolamaailma juhlii 1-vuotissynttäreitään pääsiäisenä.

Negative 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 12:46