Keskustori.fi

Seppo Jokiselta uusi dekkari Hervantalainen

Kirjan julkistamistilaisuus torstaina 12. huhtikuuta.

Kuva Keskustori.fin arkisto

Onneksi olkoon Seppo Jokinen, uusi kirjasi Hervantalainen on valmistunut! Miltä nyt tuntuu?

– Ainahan se on helpotus, kun kirja on valmis. Silti tekijästä tuntuu, että kirja ei ole ikinä täysin valmis. Ja aina siihen liittyy epävarmuus, millaisen vastaanoton kirja saa.

Kerrotko kirjan nimestä?

– Kirjan nimi Hervantalainen pyöri minulla mielessä jo kauan ennen kuin kirjan aihe ja tarina muodostui. Nimi kertoo paljon. Tätä on ollut hauska kirjoittaa siksikin, kun kirjan tarina sijoittuu Hervantaan.

– Hervanta on minulle rakas ympäristö. Olen asunut täällä jo 30 vuotta, enkä aio muuttaa pois ennen kuin arkussa. Hervannassa ei ole synnytyslaitosta eikä hautausmaata, mutta kaikki muu täältä löytyy. Pitää vain käydä syntymässä muualla ja lähteä lopuksi maatumaan muualle.

– Jos joku säikähtää kirjan nimeä ja ajattelee, että nyt Jokinen mustamaalaa Hervantaa, voi olla aivan huoletta. Pidän Hervannan puolta. Tämä on minulle erittäin kotiseuturakas kirja.

Olet kirjoittanut jo 17. dekkaria, ja niissä seikkailee komisario Koskinen. Millaista jännitystä on luvassa?

– Hervantalainen on täysin omanlainen tarinansa. Perusrikosromaani, mutta uudenlaiset kuviot. Jännitys ei muodostu vain siitä, kuka on rikoksentekijä ja kuinka nopeasti hänet saadaan kiinni. Jännityselementtejä on muitakin.

Onko jokaisen kirjan luominen erilaista?

– Täysin. Mikään ei ole niin vaarallista kuin rutiinit. Työtavoissa voi olla rutiinia, mutta jokainen kirja on elämän päätyö. Muuten siinä ei ole mitään mieltä.

Mitä kuuluu ”loppuvuoteesi”?

– Tämä on hankala ammatti. Vaikka olen nyt yrittänyt unohtaa työn, uusi kirja tulee väkisinkin ajatuksiin. Olen tehnyt tätä pienen ikinä ja tämä on muodostunut minulle elämäntavaksi, sitä vaan kirjoittaa.

– Seuraavan kirjani tarina on pyörinyt mielessäni kolmisen vuotta. Tykkään saada ajatuksissani kirjan aika valmiiksi ennen kirjoittamista, ja teen seinälle ison synopsin. Aloitan kirjoittamisen syyskuussa, ja kirjoitan viitenä päivänä viikossa virkamiesaikaan. Kirja on valmis jouluksi niin, että hion sitä tammi-helmikuun.

– Tarina kyllä kulkee nupissa mukana ja muistivihko on taskussa, mutta Koskinen ei pääse kovalevylle ennen kuin syyskuussa.

Seppo Jokisen uuden kirjan julkistamistilaisuus TIETOkirjakaupassa torstaina 12.4. klo 18–20. Kirjailijaa haastattelee Asko Alanen. Tilaisuuden päätteeksi Seppo Jokinen signeeraa uutta kirjaansa.

Lue lisää 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 12:45