Keskustori.fi

Tanssi virtaa Tampereella – Nyt 15. juhlavuosi

Katja-Maria Taavitsainen on Tanssivirtaa Tanssitaiteilija.

Kuva Ezra Gould

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tulee jälleen 17.–22. huhtikuuta. 15. juhlavuottaan viettävä kuusipäiväinen festivaali esittelee joka ilta tekijän Suomen nykytanssin huipulta.

Katja-Maria Taavitsainen (yllä) on tämän vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilija, joka valittiin nyt kolmannen kerran. Tanssitaiteilija toteuttaa kaupunkitilateoksen, joka laajentaa festivaalin ohjelmiston ja nykytanssitaiteen teatteritiloista arkiympäristöön.

watchustakingoverallthis//katsokunmeotetaanhaltuuntämäkaikki on Taavitsaisen esitys, ja se tutkii tilan valtaamisen tematiikkaa nykytanssin keinoin. Esitys nähdään jokaisena festivaalipäivänä reitillä Keskustori–Hämeenkatu–Hällän sisäpiha–Teerenpeli–Hällän lämpiö.

Tanssivirtaa-festivaalin pääesitys, Karttunen Kollektivin Bad Body Doubles nähdään lauantaina 21. huhtikuuta Teatterimontussa. Jyrki Karttusen koreografia kurottaa häpeämättömän epärealistisen ilmaisun kautta kohti ihmisyyden ydintä ja kysyy, mikä tekee ihmisestä ihmisen?

Pääohjelmiston esitysten lisäksi festivaali tarjoilee tanssivideoita ja klubiohjelmaa. Avajaisia juhlistetaan tiistaina 17. huhtikuuta klo 21 Ravintola Telakalla DJ:n ja yllätysohjelman kera. Tanssivirtaa-festivaalin päätöstä tanssitaan sunnuntaina Klubilla. Tanssiteatteri Minimin Juhlatunnelman sekä Dj A. Lahden ja Open Stage -esitysten merkeissä.

Festivaalin tuottaa Tanssiteatteri MD ja sen ohjelmiston suunnittelusta vastaa MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä: Suvi Eloranta, Elina Jakowleva, Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen ja Sulevi Sihvola.

Tanssivirtaa Tampereella 

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 12:44