Keskustori.fi

Vapriikki sai Vuoden 2011 sarjakuvateko -palkinnon

Ottopoikia ja työläistyttöjä -sarjakuvatarina palkittiin.

Sarjakuvantekijät ry myönsi Vapriikin Ottopoikia ja työläistyttöjä -näyttelyprojektille Vuoden 2011 sarjakuvateko -kunniapalkinnon suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta. Palkinto jaettiin Tampere Kuplii -tapahtumassa 6.5.2012. Palkinto on ulkoiselta muodoltaan jättiläiskokoinen sivellin.

Museokeskus Vapriikki palkittiin luovasta ja oivaltavasta tavasta käyttää sarjakuvan ilmaisumuotoa museoelämyksen tuottamiseen. Sarjakuvatekijät ry:n hallituksen mukaan museo sai aikaiseksi myös erinomaisen julkaisun pestaamalla projektiinsa käsikirjoittajaksi Pauli Kallion ja visuaaliseksi toteuttajaksi Tiitu Takalon.

Kallio ja Takalo laativat Vapriikille yhdeksän sarjakuvatarinaa Tampereen historiasta. Hanke lähti liikkeelle Tampereen 230-vuotisjuhlavuonna, kun Vapriikki tilasi Tammerkoski-näyttelyyn sivun mittaiset tarinat yhdeksästä perheestä rautakaudelta 2000-luvulle.

Työ laajentui huhtikuussa 2011 julkaistuksi sarjakuva-albumiksi Tampereen historiasta ja näyttelyksi sarjakuvan originaaliteoksista sekä sarjakuvan tekoprosessista. Näyttely oli esillä Vapriikissa 2.4.–4.9.2011.

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.05.2012 14:21