Keskustori.fi

Museoiden yö tulee lauantaina 12.5. klo 18–24

Näsinpuistoon nousee tuolloin puistokahvila.

Museoiden yö valtaa Tampereen viidettä kertaa lauantaina 12. toukokuuta kello 18–24. Tarjolla on 32 näyttelyä, työnäytöksiä, draamaopastuksia ja runoesityksiä. Myös työpajoja löytyy, kuten valokuvaussafaria ja barokkitansseja. Myynnissä on designia ja käsitöitä.

Mukana on kaikkiaan 16 kohdetta: Emil Aaltosen museo, Grafiikanpaja Himmelblau, Juicen kirjasto, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lenin-museo, mediamuseo Rupriikki, museokeskus Vapriikki, Muumilaakso, Näsilinna, Taidekeskus Mältinranta, Tallipiha, Tampereen Kivimuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen taidemuseo, TR1 Taidehalli ja Työväenmuseo Werstas.

Musiikkia tarjoavat Pekko Käppi ja Nuutti Vapaavuori -duo Werstaalla, Arto Piispanen ja Henrik Perello Emil Aaltosen museossa, Tomutonttu Tampereen taidemuseossa sekä venäläisen tunteikas musiikki-ilta Lenin-museossa.

Tuttuun tapaan tänäkin vuonna Museoiden yössä pääsee TKL:n turistibussin vm. 1957 (kuva) kyytiin.

Myös museoiden kahvilat ja ravintolat auki

Museoiden yöksi Näsinpuistoon nousee puistokahvila ja Väinö Linnan aukiolle katukahvila. Lisäksi asiakkaita palvelevat Vapriikin museoravintola sekä Werstaan, Tallipihan ja Juicen kirjaston kahvilat.

Museoiden yö keräsi viime vuonna lähes 6 000 museokäyntiä. Se on osa keskieurooppalaisia La Nuit des Musées /Lange Nacht der Museen -museotapahtumia.

Museoiden yö 

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.05.2012 14:27