Keskustori.fi

Sopivasti lihaksikas

Fitnessmalli tykkää treenata ja esiintyä.

300512 janni hussi

Kuva: Nadi Hammouda.

Fitnessmalli 2012 -kisaan haki 120 treenattua tyttöä. Heistä 20 valittiin 10. kesäkuuta pidettävään castingiin, mistä noin kymmenen kilpailijaa pääsee finaaliin Fitness Expoon syyskuussa.

Fitnessmalli-kisan voittaja osaa esiintyä, ja hänen kroppansa on kiinteä ja naisellisesti lihaksikas. Kilpailussa ei ole pituusrajaa, ikäraja on 18–30 vuotta.

– Mallin tulee luontaisesti haluta olla esillä ja tykätä jutella ihmisten kanssa. Hän ei saa olla ujo eikä vaatimaton, kertoo kilpailun päätuomari Jutta Gustafsberg.

– Lihaksiston suhteen, jos ajatellaan perusihmisen kuvaa hyvästä sporttisesta treenatusta kropasta, ollaan oikeilla jäljillä. 

Gustafsberg on itse kilpaillut body fitneksessä, ja siinä kilpailijoilla on kookkaammat lihakset.

– Fitnessmallilla saa olla vatsalihaksia, mutta ei six packia. Hän on sellainen tyttö, josta ensisilmäyksellä näkee, että hän on urheilullinen, treenaa paljon ja syö terveellisesti.

Gustafsberg painottaakin, että fitnessmallin tulee omata terveellinen elämäntapa koko ajan, koska kutsu vaikka bikinimallin kuvauksiin voi tulla viikon varoitusajalla.

Voittoisa kisakunto finaalissa edellyttää, että kesällä jää väliin siiderit terassilla ja jäätelöt. Ainakin suurimmaksi osaksi.

Castingissa tyttöjen ei tarvitse vielä olla syyskuun kisakunnossa.

– Castingissa haastattelemme tytöt ja vertailemme rivissä heidän kroppiaan. Annamme henkilökohtaisesti palautetta, mitä pitäisi vielä parantaa. Naisilla ovat yleensä heikot kohdat takapuoli ja jalat. Varsinaiseen finaaliin kilpailijat laihduttavat yleensä 3–6 kiloa.

Vuoden 2010 Fitnessmalli-kisan voittaja Janni Hussi (yllä) laihdutti finaaliin noin seitsemän kiloa kisapainon ollessa 47.

Mikä ihmeessä motivoi moiseen itsekuriin?

– Olin haaveillut vuoden kilpailusta. Siinä vaiheessa kun tieto finaaliin pääsystä tuli, mikään ei tuntunut enää pahalta. Olin vuoden päivät treenannut kisaa varten, joten olihan se myös ihan mielenkiintoista nähdä mitä sieltä "ylimääräisen" alta paljastui, kertoo Hussi.

Voittaessaan kisan Hussi oli harrastanut jalkapalloa 13 vuotta, mutta tiukkaa salitreeniä oli takana tosiaan vasta vuosi.

– Minulla oli epäuskoinen olo, kun pääsin castingiin. Olin ällikällä lyöty, kun voitin koko kisan.

Viime viikonloppuna liikuntaneuvojaksi valmistunut Hussi sai kisasta rutkasti lisää treenimotivaatiota ja aikoo osallistua fitnesskisoihin.

Hussi on mukana tuomaroimassa tämän vuoden Fitnessmalli-kisassa, ja hän antaa hyvän neuvon tuleville kilpailijoille.

– Ole ihan vain oma itsesi.

Fitnessmalli 

Jaa

Viimeksi päivitetty 05.06.2012 13:26