Keskustori.fi

Mari Rosendahlin tanssiteos matkaa Saksaan

"Tanssi on elämäntapa."

310512 tanssi

Kuvat: Harri Hinkka.

Tanssija-koreografi Mari Rosendahlin viimeisin koreografia 400 askelta lähtee Saksaan, missä sitä esitetään Ruhrfestspiele-festivaalilla Recklinghausenissa 5.–9. kesäkuuta. Esityksessä tanssivat Mari Rosendahl ja Samuli Roininen (kuvissa). Samalle lavalle lähtee myös Marin isosisko Hanna Rosendahl teoksellaan Unensieppari. Siinä hän tanssii yhdessä Ari Nummisen kanssa.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Marin teos pääsee ulkomaille. Rafael ja Maitoo-tanssiteokset ovat myös vierailleet tällä festivaalilla. Saksan lisäksi hänen teoksensa ovat vierailleet muun muassa Tallinnassa ja Tartossa.

Miltä se tuntuu, kun oma tanssiteos pääsee ulkomaille festivaalille ja siinä vielä itse tanssii?

– Totta kai se tuntuu hienolta, kun saa kutsun näin kansainväliselle ja korkeatasoiselle teatterifestivaalille. Välillä tuntuu, että suomalaisen nykytanssin arvostus on suurempi Suomen rajojen ulkopuolella.

Millaista on lähteä oman ja vielä isosiskon kanssa reissuun? Odotatteko reissua?

– Reissattu on paljonkin yhdessä, mutta viime aikoina molemmilla on ollut kiireitä, Hannalla Tampereen Teatterikesän toiminnanjohtajana ja minulla töissä Tanssiteatteri MD:ssä ja kotona perheen kanssa. Yhtä kaikki aina on mukava lähteä reissuun mukavan porukan kanssa. Hyvä, kun ehtii pakata.

Suomessa Marin koreografiaa 400 askelta pääsee seuraavan kerran katsomaan Tampereen Teatterikesässä elokuun alussa.

Tanssija-koreografi Mari Rosendahl on tanssinut aina 8-vuotiaasta lähtien. Suomen Kansallisoopperan balettikoulun kasvatilla baletti vaihtui nykytanssiin, ja hän on ollut perustamassa Tanssiteatteri Danscoa vuonna 1988. Se yhdistyi Tanssiteatteri MD:ksi vuonna 1997.

– Tanssi on elämäntapa. Jos minulla tulee jostain syystä paussia, kaipaan fyysistä liikettä.

Mari Rosendahl on tanssinut MD:n teosten lisäksi muun muassa lukuisissa musikaaleissa, opereteissa ja oopperoissa. Hän on tanssinut muun muassa Tero Saarisen, Tommi Kitin ja Ari Nummisen nykytanssiteoksissa sekä muotoilija Stefan Lindforsin ja muusikko Ismo Alangon Merikaapelihalliin suunnittelemassa spektaakkelissa Labra.

– Järkyttävää kyllä, en ole ikinä miettinyt mitään muuta ammattia.

Tänä päivänä Maria työllistävät MD:lle syksyllä valmistuva Klaffi sekä satunnaiset vierailevan koreografin työt, kuten viimekesäinen Rauta-aika Pyynikin kesäteatterissa.

Saksan ja Teatterikesän lisäksi, mitä muuta kuuluu kesääsi?

– Rentouttavaa lomaa ja perheen kanssa yhdessäoloa saunoen ja Rauman saaristossa samoten. Ennen kaikkea yhteistä aikaa oman tyttären Nellin kanssa.

Tanssiteatteri MD 

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 31.05.2012 15:05