Keskustori.fi

Luovasti pankkilainen ja kuvataiteilija

Tiina Routamaan 1. näyttely vie myös New Yorkin kaduille.

Kuva: Vesa Tyni

Tiina Routamaasta (yllä) löytyy kaksi puolta: pankkilainen ja taiteilija.

– Suurin vahvuuteni on kuvataide ja toiseksi tulee sijoitustoiminta, vaikka olen tehnyt sitä jo yli 10 vuotta, pohtii Routamaa.

Routamaan ensimmäinen taidenäyttely Versatile avautuu ensi viikonloppuna Tampereella.

– Näyttelyssä on piirustuksia, maalauksia ja valokuvia eri tekniikoilla tehtynä. Hyvin erityylisiä teoksia, ja siitä tulee näyttelyn nimi Versatile.

Routamaa on Osuuspankissa Hämeenkadun konttorin sijoituspalveluista vastaava johtaja. Hektisestä talouselämästä on hyvä ammentaa aiheita myös taideteoksiin.

– Kuvasin New Yorkin kaduilta 24 kuvasarjan. Street view kertoo talouselämän keskuksen ristiriitaisuudesta.

Öljy- ja akryylimaalaus on Routamaan sydäntä lähinnä. Hän myös maalaa tilaustöitä.

– Olen piirtänyt ja maalannut muun muassa tatuointimalleja, muotokuvia ja voimaeläimiä.

Versatile-näyttely esittelee myös näitä voimaeläimiä ja luontoaiheisia tauluja, jotka Routamaa on itse kehystänyt. Kaikkiaan esillä on noin 40 teosta, joista suurin osa on syntynyt viimeisen vuoden aikana.

Paljastuu, että pankkilainen ja taiteilija on ollut myös näyttelijänä ja mallina. Routamaa näytteli vuonna 2005 valmistuneessa tieteiselokuvassa Star Wreck: In the Pirkinning.

– 1990-luvulla tein lyhyen aikaa mallintöitä, mutta kameran edessä esiintyminen oli haastavaa. Se ei ole minulle niin luontaista. Näytteleminen jäi tähän yhteen elokuvaan, mutta oli se hauska kokemus.

Versatile-näyttely on esillä 11.6.–7.7. asti Galleria TaideKellarissa, Boutique SatuMarian alakerrassa Aleksis Kiven katu 15.

Viiden naisen voimannäyte

Versatile-näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina kutsuvierastilaisuudessa, joka on samalla designtapahtuma. Se esittelee viiden naisyrittäjän osaamista ja taitoa. Kaikki naiset ovat alun perin lähtöisin Pirkkalasta.

Tapahtumassa esitellään Routamaan näyttelyn lisäksi vaatemerkin Dead Birds & Lionheart mallistoa, jonka ovat suunnitelleet Maria Jokela ja Anni Niemi. Jokela sijoittui toiseksi vuonna 2009 MTV3:n Muodin huipulle -ohjelmassa. Esillä on myösLinda Niemisen (Kukkakauppa Hohto) kukkasisustuksia ja kukkasomistedesignia. Tapahtumapaikkana on Satu Lehtisen omistama Boutique SatuMaria.

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.06.2012 12:13