Keskustori.fi

Tampereen uusi Kukkaispormestari on Keijo Olander

Astorin ja Finlaysonin Palatsin perustaja avaa Kukkaisviikot 28.7.

Tampereen 29. Kukkaispormestari on Keijo Olander (yllä). Hän on syntyperäinen tamperelainen ja Ravintola Astorin sekä Finlaysonin Palatsin perustaja.

– Pyyntö ottaa vastaan Kukkaispormestarin arvonimi tuli minulle täytenä yllätyksenä. Tehtävä merkitsee minulle mieluisia haasteita ja velvoitteita, samalla myös uusia tuttavuuksia. Se, että pääsen mukaan suuresti arvostamieni henkilöiden eli entisten kukkaispormestareiden joukkoon, on suuri ilo ja kunnia, kertoo Keijo Olander.

Kukkaispormestari avaa Kukkaisviikot Tampereen Keskustorilla lauantaina 28. heinäkuuta ja on mukana muun muassa avajaispäivän kukkien hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Hän on myös valitsemassa kukkaiskuninkaallisia Koukkuniemen vanhainkodissa perjantaina 3. elokuuta yhdessä kukkaistyttö Ulla Valannon (kuvassa) kanssa.

– Olen ollut yrittäjä lähes yhtä kauan kuin Kukkaisviikkoja on järjestetty ja lähes yhtä kauan olen ollut niitä tukemassa. Ne ovat merkinneet huomattavaa piristysruisketta meille keskustan yrittäjille. Kukkaisviikot ovat iso voimain ponnistus niin järjestäjille kuin kaupungillekin, mutta työ on sen arvoista. Tampere on aina ollut kotikaupunkini, paikka, jossa on hyvä asua ja yrittää, lisää Kukkaispormestari.

Kukkaisviikkotyöryhmän puheenjohtaja ja Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Erika Hildén kertoo valinnasta näin:

– Kukkaispormestarin tehtävään ei voi hakea. Siihen kutsutaan henkilö, jonka katsotaan toimineen omalla alallaan menestyksekkäästi ja samalla edesvaikuttaneen Tampereen menestykseen ja tunnetuksi tekemiseen.

– Keijo Olanderin menestyksekäs ravintola Astor on oiva esimerkki yksityisestä kivijalkayrityksestä, joka pitää kaupunkikeskustan elävänä ja vetovoimaisena. Oikeana kulttuuritekona voidaan pitää Finlaysonin palatsin restaurointia nykyiseen loistoonsa 10 vuotta sitten. Olander on perustamperelainen perheyrittäjä. Oman yrityksensä menestyksen lisäksi hän pitää aina kotikaupunkinsa puolta kunnon patruunan tavoin.

Tampereen 29. Kukkaisviikot ovat 27.7.–4.8. Tampereen Kukkaisviikot 

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 13.06.2012 17:54