Keskustori.fi

Ikimuistoinen juhannukseni

Tammerkosken Sillalla -esiintyjät muistelevat.

Saara Aalto muistaa nuoruuden keikkaa kotipaikkakunnallaan Oulunsalossa.

– Siellä on pieni merenrantabaari, missä isäni esiintyy usein bändinsä kanssa. Juhannusaattona 2008 minua pyydettiin esiintymään siellä.

– Keräsin bändin vanhoista oululaisista lukiokavereistani, mutta emme löytäneet basistia. Niinpä isäni tuli basistiksi. Mietimme, että mitähän tästä tulee. Olimme kaikki muut noin 20-vuotiaita, ja isäni noin 50-vuotias. Keikka meni hyvin, ja olen sen jälkeen keikkaillut enemmänkin isäni kanssa.

– Tunnelma oli oikein tiivis. Baari on pieni, puinen torppa, missä on maalaistunnelmaa. Keikan jälkeen ihanan valoisassa yössä jatkoimme juhlimista koko bändi, myös isäni, aamuyöhön asti. Olin ensimmäinen, joka väsähti.

– Tammerkosken Sillalla -festivaalilla on luvassa tunnelmointia. Livebändin kanssa laulan omia biisejäni sekä hyviä covereita.

JEAN S. -bändin veljekset laskivat seppeleen suomalaiselle juhannukselle.

– Vuonna 2003 juhannusaattona kolmesta keikastamme jäljellä oli Kalajoen Juhannus klo 03. Kun suviyö oli parhaimmillaan klo 1.30, parkkeerasimme bussin tien varteen, kertoo bändin laulaja Antti Paavilainen.

– Vaihdoimme univormut eli keikkavaatteet päälle. Torvisektio soitti tien pientareella Finlandia-hymnin. Aukin ja rukin käyneet suorittivat vahdinvaihdon. Lauloimme Maamme-laulun ja suoritimme seppeleenlaskun suomalaisen juhannuksen kunniaksi. Ja hyttyset söi koko ajan.

– Seppele syntyi hetken päähänpistosta vanhoista keikkajulisteistamme ja fanien heittämistä pikkuhousuista.

– Tammerkosken Sillalla -festivaalilla on perinteisesti hyvä biletys. Teltan katto nousee metrin korkeammalle, ja keikka venyy pitkäksi.

Johanna Debreczenin iso suku ja vaikeasti syttyvä juhannuskokko.

– Lapsuuteni juhannukset vietin isoäitini luona Teiskossa. Meillä on iso suku: äidilläni kahdeksan sisarusta ja meitä serkuksia on parisenkymmentä.

– Olin noin viisi vuotta ja juhannuskokkoa ei saatu millään syttymään. Kaikki kävivät sitä vuorollaan sytyttämässä. Lopulta siihen varmaan valettiin suuri määrä bensaa, ja se syttyi kuin syttyikin.

– Pianisti isäni soitti meille tanssimusiikkia, ja koko suku tanssi mummon pihalla. Lapsuuden juhannukset olivat kivoja ja tuntuu, että silloin ei koskaan satanut vettä.

– Tammerkosken Sillalla -festivaalilla laulatan avajaispäivänä yleisöä Mikko Alatalon kanssa. Ihmiset tykkäävät laulaa yhdessä ja Mikko on legendaarinen laulattaja.

Mamballa juhannusaattoon on mahtunut parhaimmillaan viisikin keikkaa.

– Olemme keikkailleet jo 28 vuotta. Mitään painokelpoista ei niiltä ajoilta tule mieleen, muistelee bändin keulahahmo, laulaja Tero Vaara.

– Yleisön joukosta muistan ilmalla täytetyn seksinuken, jota kundit pompottivat kuin konsanaan banaania Elämä Lapselle -konsertissa. Yyterin juhannuksessa jollain pariskunnalla oli tullut riita, ja poikaystävä oli repinyt tyttöystävältä korvakorut irti aukaisematta niitä. Hurjan näköistä.

– Tammerkosken Sillalla soitamme hittikavalkadin, laajan katsauksen vuodesta 1984 tähän päivään. Hittikavalkadi. Olemme tehneet tätä niin kauan, että on hienoa, kun jengi tuntee kappaleet. Tampereella yleisö on ulospäinsuuntautuvaa ja osallistuvaa sekä naisvaltaista.

Tammerkosken Sillalla

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.06.2012 15:08