Keskustori.fi

Ellin äänenvärissä on se jokin

Haloo Helsinki! ensimmäistä kertaa Tammerfestissä.

Kuva: Marek Sabogal.

Bändin keski-ikä: 21 vuotta. Läpimurtohitti: 10. single Maailman toisella puolen. Se myi platinaa. III-albumi myi kultaa. Menossa nyt: Neljäs albumi tekeillä. Kesällä tulee 300 keikan rajapyykki täyteen.

Haloo Helsinki!, mitä menestyksestä haaveileva bändi tarvitsee, jotta pääsee samaan kuin te?

– Pitkäjänteisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen. Lahjakkuudella on myös oma merkitys, samoin sillä että haluaa kehittää itseään. Yksi asia on kuitenkin varma. Lauluääni on lahja, jota ei voi ostaa. Laulutekniikkaa voi tietty kehittää, mutta äänenväri on mikä on, kertoo bändin biisinkirjoittaja ja kitaristi Leo.

– Ja jos haluat, että bändi on tunnistettava, niin paras tapa siihen on se, että bändin solisti omaa omintakeisen äänenvärin. Ellillä on se lahja. Toisaalta jos meillekään ei olisi tapahtunut mitään, niin kyseinen ura ei olisi ollut meitä varten. Onneksi omasimme alkuvaiheessa riittävästi sitkeyttä, tahtoa ja lahjoja, jotta nyt ollaan tässä tilanteessa. 

Jerelle (vas.), Leolle, Ellille ja Jukalle soittaminen oli ensin rakas harrastus, nyt se on täysipäiväinen työ.

– Ei tällaiseen voi etukäteen valmistautua. Niin paljon pitää asioita tapahtua oikeassa paikassa ja ajassa, puhumattakaan onnekkuudesta.

Menestys ei tule ilmaiseksi.

– Tämä on kovaa työtä, askel kerralla eteenpäin. Suosiota ei voi ostaa, se ansaitaan. Meidän periaate on tehdä se työn kautta. Paljon keikkoja, jatkuvaa biisin- ja tekstienkirjoitusta, uusien tyylijuttujen kelaamista.

Mikä on se teidän juttu ja vahvuus? 

– Energiset keikat ja hyvät biisit, jotka koskettavat kuulijoita. Keski-ikämme on tosiaan vasta 21-vuotta, joten nuoruuden voi mainita myös. Kilometrejä on nimittäin jo paljon takana. Olemme toisin sanoen kasvaneet tähän hommaan!

Neljäs albumi on tekeillä.

– Julkaisuajankohdaksi on mietitty 2013 alkuvuotta. Emme halua vielä raottaa verhoa uuden albumin tyylisuunnasta. Sen verran alussa sessiot ovat vielä muutenkin. Uusia biisejä on demotettu reilu 20 tähän mennessä ja lisää tehdään koko ajan. Odotukset ovat kuitenkin kovat, ja biisimateriaali tuntuu paremmalta kokonaisuudelta kuin kertaakaan aikaisemmin.

Haloo Helsinki! kiertää kesällä ympäri Suomea noin 30:llä keikalla, joista suurin osa on festareilla. Tammerfestissä bändi esiintyy ensimmäistä kertaa. 

– Jokainen keikka vedetään aina täysillä keikkapaikasta riippumatta. Tampereella olemme olleet useasti keikoilla eri klubeilla. Tampere on muutenkin tosi nasta kaupunki, ja tamperelaiset ovat ottaneet meidät hyvin vastaan

Haloo Helsinki! Tammerfestissä 11.7. klo 23.30 Ilves Bar & Night.

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.07.2012 10:25