Keskustori.fi

Romashka-päivä 31.7. on omistettu venäläiselle kulttuurille

Kukkaisviikkojen ohjelma on nyt julkaistu myös venäjäksi!


Tampereen 29. Kukkaisviikkoja vietetään 27.7.–4.8., jolloin keskusta on täynnä kukkaloistoa ja ikärajattomia ilmaistapahtumia yhdeksän päivän ajan. Tämän kesän uutuutena on tiistain 31.7. Romashka-päivä, jossa tuodaan esille venäläistä kieltä ja kulttuuria(romashka = päiväkakkara). Ajatus teemapäivään lähti siitä tosiasiasta, että venäjää äidinkielenään puhuvat ovat suomenkielisten jälkeen Tampereen suurin kieliryhmä. Tavoitteena on myös saada muualla Suomessa ja Pietarin alueella asuvat venäläiset tutustumaan Kukkaisviikkoihin ja Tampereeseen.

Romashka-päivän ohjelmassa on muun muassa trubaduureja, Rimma Makarovan tanssikoulun Rio Dancen esityksiä ja Duo Hurmion soittamaa venäläistä musiikkia. Illalla kukkaislavalle nousee Terem Quartet, pietarilainen ympäri maailmaa esiintynyt kvartetti, joka soittaa uudella tavalla hyvin mukaansa tempaavasti perinteisiä venäläisiä kansansoittimia. Kvartetin esityksessä kyytiä saavat niin bassobalalaikka, sopraano- ja alttodomrat kuin harmonikkakin.

Sekä Romashka-päivän aikataulu että Kukkaisviikkojen koko monipuolinen ohjelma on nyt julkaistu venäjäksi Kukkaisviikkojen internetsivuilla, jotta myös venäjää puhuvat vieraat saavat tarvitsemansa tiedot helposti omalla kielellään.

Romashka-päivän isäntänä on Suomi-Venäjä-seuran Länsi-Suomen piiri ry ja yhteistyössä on mukana myös Tampereen yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos sekä Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy.

Venäjänkielinen ohjelma löytyy tästä

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.06.2012 13:50