Keskustori.fi

Kolme kovaa tarinankertojaa

Mansesteri räppää urbaania lyriikkaa.

Kolme räppäriä Mc Mane (vas.), Inde ja Vainoharha heittävät vaatimattoman kommentin: Jos ei osaa laulaa, tekee räppiä.

– Meistä ei kukaan ole kultakurkku, vakuuttaa Inde.

Räppääminen vaatii riimittelytaitoa ja sitä löytyy kaikilta. Jo koulussa ja kotona aavisteltiin, että kavereista tulee tarinaseppoja.

– Räppäri on tarinankertoja. Hiphop on urbaania runoutta, lisää Inde.

Vainoharhan (Jesse Lehtinen), Inden (Iiro Lehtonen) ja Mc Manen (Markus Savolainen) hiphop-yhtye Mansesteri syntyi vuonna 2009, jolloin mukana oli vielä neljäs jäsen Sarkastinen. Bändillä ja sen jäsenillä on miljoonia kuuntelukertoja Youtubessa sekä Mikseri.netissä. Mansesteri on ollut jakamassa keikkalavoja yhdessä muun muassa Palefacen ja Jukka Pojan kanssa.

Nettijulkaisujen lisäksi plakkarissa on omakustanteiset albumit EP20 ja Kolminaatio, josta suunnitteilla on kolmas painos. Levyllä vierailee soul-laulaja Sami Saari ja tamperelaisräppäri Jimmy Smallz.

Uuden videon teko alkaa alkuvuonna, ja uusi levy on haaveissa joulumarkkinoille.

Musiikki on vakava harrastus kaikille kolmelle artistille. Bändin lisäksi jokaisella on omat sooloprojektinsa. Räppärit haluavat räpätä omalla tyylillään ilman, että biisejä väännetään väkisin.

– Musiikissamme ei ole sääntöjä ja rajoja sen suhteen, mistä aiheesta teemme kappaleita ja mistä ei. Biiseistä paistaa oma ittemme läpi, valottaa Mc Mane.

Hän lisää kuitenkin, ettei kirjoita yleistettyä nykyajan terapiaräppiä, vaan tekstit koskettavat jollain saralla aina omaa elämää ja ideat kumpuavat omista näkemyksistä, kokemuksista.

– Totuuden siemenistä kappaleita ammennetaan. EP20-levyllä on kappale Elopaino + 20 kg, mikä kertoo kuinka meille on tullut vuosien myötä elopainoa. Kyllä kappaleessa siis totuutta on, vakuuttaa Mc Mane.

Kaikki kolme hurahtivat 2000-luvun alussa hiphop-musiikkiin, jossa moniin vetoaa juuri sanat.

– Hiphop on puhuttelevampaa kuin moni muu musiikki, toteaa Vainoharha.

Mansesteria kuulee seuraavan kerran 30. maaliskuuta Varjobaarissa Hervannassa, missä he vetävät nyt neljättä kertaa Hands Up -tapahtuman. Mansesterin lisäksi lavalle nousee heidän kutsumiaan räppäreitä pitkin Suomen maata. Paras palaute tulee suoraan yleisöltä.

– Parasta on, kun jengi fiilaa messissä, tietää Mc Mane.

Mansesteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 14:33