Keskustori.fi

Kukkaiskuningatar ja Kukkaiskuningas kruunattiin Koukkuniemen vanhainkodissa

Kukkaiskuninkaalliset ovat Mirjam Hytönen, 105 vuotta ja Juho Kosonen, 80 vuotta.

Kukkaisviikkojen perinteinen Kukkaiskuninkaallisten valinta suoritettiin Koukkuniemen vanhainkodin kesäjuhlassa perjantaina 3. elokuuta. Vuoden 2012 Kukkaiskuningattareksi kruunattiin rouva Mirjam Hytönen, 105 vuotta, Rauhaniemen sairaalan osastolta 30, ja Kukkaiskuninkaaksi herra Juho Kosonen, 80 vuotta, Koukkuniemen vanhainkodin Havulan osastolta 7.

Kukkaiskuningatar Mirjam Hytönen on rollaattorilla aktiivisesti liikkuva rouva, joka pelaa muun muassa sählyä osastolla viikoittain. Hän on syntynyt vuonna 1907 ja on siis elänyt jo Venäjän vallan aikana. Hän on huumorintajuinen esteetikko ja kova kertomaan juttuja. Hän on myös muista huolehtivainen ihana ihminen.

Kukkaiskuningas Juho Kosonen on vilkas ja kohtelias herrasmies. Ammatiltaan hän on ollut projekti-insinööri ja työssään matkustanut ympäri Eurooppaa. Muisti on heikentynyt, mutta hän liikkuu pyörätuolillaan itsenäisesti osastolla. Usko on hänelle hyvin tärkeä asia.

Tänä vuonna ehdokkaita Kukkaiskuningattareksi oli peräti kymmenen, sen sijaan miehiä oli uskaltautunut kisaan vain yksi. Nelihenkisen raadin puheenjohtajana toimi Kukkaispormestari Keijo Olander. Mukana raadissa olivat myös Kukkaistyttö Ulla Valanto sekä Tampereen kaupungin pitkäaikaishoidon päällikkö Marjo Liimatainen ja sosiaalityöntekijä Anita Satama Koukkuniemen vanhainkodista.

Koukkuniemessä järjestettiin Kukkaiskuningatarkilpailu jo 22. kertaa, Kukkaiskuningas valittiin nyt 21. kerran. Kilpailu on osa Koukkuniemen kukkaisjuhlaa, joka kerää asukkaiden ja hoitohenkilökunnan lisäksi myös omaiset ja ystävät tanssimaan ja kahvittelemaan pihamaalle. 

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.08.2012 16:40