Keskustori.fi

Lapset rakentavat katastrofien ääniä tiistaina Tampereen Teatterikesässä

Teatterikesän avajaiset tiistaina Laikunlavalla klo 12. 

Kuva: Eva Meyer-Keller.

Tampereen Teatterikesässä on tänään pääosassa myös lapset. Building After Catastrophes on tulos monialaisten taiteilijoiden Eva Meyer-Kellerin ja Sybille Müllerin ideoimasta työpajasta, jossa joukko suomalaislapsia tuottaa arkipäiväisillä materiaaleilla katastrofien äänimaailmoja.

Tulipalojen, tulvien, tulivuoren purkausten ja tsunamien äänet syntyvät kenkälaatikkoon mahtuvista esineistä ja materiaaleista. Tarkoituksena on tutkailla sitä, miten pienilläkin asioilla voi olla suuri vaikutus. Lasten tallentamat ääni-installaatiot esitetään näytöksessä, jossa lapset pääsevät myös jakamaan katastrofien heissä herättämiä ajatuksia.

Työpaja on aiemmin toteutettu mm. Riikassa Homo Novus -tapahtumassa sekä Parmassa Natura Dei Teatri -tapahtumassa. Lasten keskeisiksi aiheiksi nousivat mm. ilmastonlämpeneminen ja maanjäristykset sekä oman kuolevaisuuden pohdinta. Syntyneet tulevaisuudenkuvat olivat koskettavia ja toisinaan pelottaviakin, mutta niissä oli myös lohdullisuutta ja toivoa.

Teatterikesässä on mahdollisuus nähdä, mitä suomalaiset lapset saavat aikaan ja mitä he ajattelevat maailmasta, tulevaisuudestaan ja katastrofien roolista siinä. Esitys soveltuu kaikenikäisille, ja se on klo 17.30–18.30 TTT:n Kellariteatterissa.

Teatterikesän avajaisia vietetään tiistaina 7. elokuuta klo 12 Laikunlavalla. 

Katso, mitä esityksiä on Teatterikesän tiistaissa. Lue lisää

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.01.2013 15:12