Keskustori.fi

Miina Maasola näyttelee rempseää rakastajatarta

Viisi naista kappelissa avaa Komediateatterin kevään.

Viisi tunnettua naisnäyttelijää näyttelee nyt ensimmäistä kertaa yhdessä samalla lavalla. Tämä tapahtuu Tampereen Komediateatterissa, jossa saa ensi-iltansa lauantaina 14. tammikuuta komedia Viisi naista kappelissa. Näyttelijät ovat Miina Maasola (vas.), Sanna Majanlahti, Tuija Vuolle, Emilia Pokkinen ja Laura Jurkka.

Näytelmässä naiset kokoontuvat siunauskappeliin saattamaan myyntimies Kalervo Räsästä hänen viimeiselle matkalleen. Kalervo on ennen kuolemaansa päättänyt järjestää yhteisen tapaamisen läheisimmille ihmisille. Viisi naista, joilla jokaisella on tärkeä rooli: äiti (Vuolle), leski (Pokkinen), entinen vaimo (Majanlahti), rakastajatar (Maasola) sekä unelmien kohde, sairaanhoitaja (Jurkka).

Kerrotko hieman roolistasi ja näytelmästä Miina Maasola?

– Lahja Sirén on 35-vuotias kauneushoitaja, joka on Kalervon rakastettu. Lahja olisi halunnut lapsen Kalervon kanssa, mutta Kalervo ei suonut lasta hänelle eikä muillekaan naisista. Lahjalla on kuitenkin vielä mahdollisuus löytää mies. Aiheina ovat siis muun muassa lapsettomuus sekä mustasukkaisuus erityisesti Lahjan ja sairaanhoitajan välillä, jota näyttelee Laura Jurkka.

– Lahjan roolia on virkistävä ja hauska tehdä. Se on mukava rooli, koska Lahja töksäyttää välillä mitä sylki suuhun tuo ja on rempseänpuoleinen.

Viisi naista kappelissa -näytelmän kirjoitti kirjailija Arto Seppälä vuonna 1979, jolloin se kantaesitettiin Tampereen Työväen Teatterissa. Siellä se oli ohjelmistossa kuuden vuoden ajan.

– Olin silloin vasta vuoden vanha, kun näytelmä valmistui. Myöskään työryhmästämme kukaan ei ole sitä nähnyt. Näytelmän on sovittanut ja ohjannut tähän päivään Jukka-Pekka Rotko.

– Olen hyvin otettu, että olen päässyt tähän kaartiin mukaan näyttelemään. Ensi-ilta on tänään lauantaina. Niin kuin urheilijat sanovat, parhaamme on tehty, katsotaan mihin se riittää. Olen hyvillä mielin.

Mikä on ollut haastavinta, tuskaisinta näytelmässä ja roolissasi?

– Olemme pohtineetkin porukalla, voisiko tätä työtä tehdä niin, ettei tarvitse mennä tuskan kautta. Tämä on draamakomedia, jossa on monenlaisia rooleja, mutta mukana on kuitenkin vakavaakin asiaa. Keskeistä on, että tarina pysyy totena ja ettemme rupea tekemään tästä hauskaa väkisin.

– Omassa hahmossani olen miettinyt, että minkälainen ihminen päästää suustaan tuollaisia sutkauksia. Haastavaa, mutta samalla kiinnostavaa on hahmon etsiminen ja motivointi, koska oman hahmon takana täytyy seistä ja ymmärtää, miksi se toimii ja puhuu tietyllä tavalla.

Onko sinulla rituaaleja ennen lavalle astumista?

– Jokaiseen näytelmään muodostuu omanlaisensa rituaalit alkaen jo ulkoisesta habituksesta. Tässä näytelmässä aiomme höpötellä takahuoneessa ennen esitystä naisporukalla, päästäksemme heti hyvään ja rempseään tunnelmaan. Amulentteja en kanna mukanani.

Mitä muuta kuuluu tulevaan kevätkauteesi?

– Hyvää kuuluu. Seuraavaksi alan työstää elokuvaroolia. Syksyllä kirjoitin kirjan Itsetunto kohdalleen! ja sen tiimoilta pidän keväällä koulutuksia. Kahden pienen lapsen äitinä talveen kuuluu tietysti myös pulkkamäkeä ja ulkoilua, talvesta nauttimista.

Tampereen Komediateatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:57