Keskustori.fi

Minna Mänty-Sorvari: Jokainen oppii stailaamaan

Stailauksen tavoitteena on antaa asiakkaalle vau-elämys.

– Jokainen voi oppia stailaamaan. Kysymys on näkemisestä, yhdistämisestä ja oivaltamisesta, vakuuttaa uuden stailauskoulun vetäjä Minna Mänty-Sorvari.

Stailaus ei ole mitään uutta ja tähtitieteellistä Minna Mänty-Sorvarille, joka aloitti muodin parissa mallina jo 14-vuotiaana. Mänty-Sorvari on pitänyt luentoja esiintymistaidosta, stailauksesta ja ollut personal shopperina.

– Ulkonäkö ei ole tärkein, mutta se on olennainen osa kokonaisuutta. Kun koet, että vaate sopii sinulle, olet paljon itsevarmempi. Jopa se miten puhut ja liikut, muuttuu.

Stailaustaitoja pääsee oppimaan nyt kädestä pitäen Minna Mänty-Sorvarin vetämässä Stailauskoulun Studio-myymälässä, joka aukaisee ovensa 18. tammikuuta Puutarhakadulla.

Saman katon alta löytyvät kaikki stailaukseen tarvittava: stylisti, kampaaja ja meikkaaja. Minnan lisäksi asiakkaita palvelevat liikkeessä Kati Heikkilä sekä Minnan molemmat tyttäret Lotta Siurola ja Linda Ohralahti.

– Tämä on iso kokonaisuus, mitä voi muokata ja palvelut räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Haluamme, että asiakas saa lähtiessään elämyksen: Vau, nyt mä näen että tämä sopii mulle.

Stailauskoulun palvelut ovat toistaiseksi naisille; yhdelle, kaveriporukalle, yrityksille. Hinnat lähtevät liikkeelle 80 eurosta/tunti, millä saa perusvartalotyypin analysoinnin ja vinkit vartalotyypin mukaiseen pukeutumiseen.

Kevään aikana luvassa on myös erilaisia luentoja ja kursseja, kuten tuunausta muun muassa juontajana tunnetun Pia Temisevän johdolla.

Stailauskouluja tulossa muuallekin

Vuonna 1998 Minna Mänty-Sorvari perusti miehensä Jukka Mänty-Sorvarin kanssa yrityksen Tapahtumaketju, jonka osana on myös stailauskoulu. Tampereen lisäksi tavoitteena on avata ensi syksynä stailauskoulut Seinäjoelle, Joensuuhun ja Ouluun.

– En osaa sanoa, miksi juuri näihin kaupunkeihin. Se on intuition kertomaa ja kokemus keikkatyöstä näissä kaupungeissa on hyvä, miettii Minna Mänty-Sorvari.

Energinen Minna Mänty-Sorvari tulee antamaan stailausneuvoja myös radioaalloilla, perjantaisin 27. tammikuuta lähtien radio SUNilla.

Stailausvinkkejä à la Minna Mänty-Sorvari

Selvitä, mikä on vartalotyyppisi. Se on stailauksen ja koko onnistuneen tyylin ja pukeutumisen lähtökohta. Vartalon mittasuhteet ovat ihmisillä erilaisia. Vartalotyyppisi tietämällä, voit korostaa vartalosi hyviä puolia ja häivyttää haastekohtia.

Oma värikartta auttaa valitsemaan itsellesi sopivanvärisiä vaatteita. Värityypit ovat syksy, talvi, kesä ja kevät. Kyse on tarkasti ottaen värien voimasta, voimakkuudesta ja lämpötilasta.

Rakenna ensin peruspuvusto, johon voit sitten yhdistää halutessasi trendivaatteita. Peruspuvustoon kuuluvat muun muassa suorat housut, muita housuja, hameita ja erilaisia yläosia, kuten perusjakku.

Kierrätä vaatteita. Jos et ole kahteen vuoteen pitänyt jotakin vaatetta, et sinä sitä enää tule sitä pitämään.

Uusia vaatteita tulee ostaa, mutta harkiten. Vaatteiden tulee olla yhdisteltävissä ja niiden tulee väriltään ja tyyliltään sopia yhteen.

Markalla saa markan tavaraa. Laatu maksaa, mutta kestää. Huolla vaatteitasi hyvin.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:54