Keskustori.fi

Maria Stereo ja viime vuoden opit

Mitä opit vuodesta 2011? Mitä et ainakaan tee vuonna 2012?

Maria Stereo, kuvataiteilija, musiikin tekijä

– Opin, että minun ei tulisi samana iltana juoda valkoviiniä ja kuohuviiniä, vaikka ne näyttävät aika samanlaisilta.

– Tänä vuonna pyrin siihen, etten enää ostaisi sellaisia korkokenkiä, millä en pysty kävelemään.

Anitta Ahonen, stand up -koomikko

– Opin, että työt eivät tekemällä lopu. Minun ei välttämättä tarvitse yrittää tehdä ihan kaikkia töitä, joita minulle tarjotaan. Minun pitää huolehtia itsestäni entistä paremmin, oppia tarkistamaan rajojani eikä jatkuvasti ylittämään niitä. Opin vuodesta, että elämä on edelleen varsin ihanaa.

– Jos kiellän itseltäni jotakin, sehän on sama kuin yllyttyttäisi lasta tekemään jotakin tuhmaa tyyliin kerta kiellon päälle. Saan tehdä mitä vaan, jos se hyvältä tuntuu eikä aiheuta muille ihmisille harmia.

Pertti "Veltto" Virtanen, kansanedustaja

– Sairastettuani lähes vuoden mykoplasmaa opin, että tulen välttelemään terveellä tavalla ihmisiä tautisina aikoina.

– Tänä vuonna en haaveile, että esimerkiksi ministerinä kohotan suomalaisen urheilun ja kulttuurin henkistä tilaa, koska kaikki näyttää menevän huonompaan suuntaan. Ministerithän valittiin jo.

Laura Moisio, laulaja, lauluntekijä

– Opin olemaan itselleni rehellinen. Kaikkien ei tarvitse kulkea samaa reittiä, tärkeintä on, että tietää itse mitä on tekemässä ja uskoo siihen.

– No, eihän tällaista voi koskaan tietää, mutta en varmaankaan hyppää toistamiseen benji-hyppyä. Voisin kokeilla laskuvarjoa.

Lassi Valtonen, laulaja

– Kun vuonna 2011 on ollut niin paljon kiirettä ja ihmisiä ympärillä, olen oppinut ottamaan rauhallisesti, miettimään ja punnitsemaan asioita.

– Enpä oikein tiedä, mitä en ainakaan tee vuonna 2012. Kaikkea, kun pitää kokeilla. Ehkä voisin yrittää vähentää tupakanpolttoa.

Johanna Sinisalo, kirjailija

– Vuonna 2011 opin espanjan alkeet käytännön pakosta – Granadan ja Andalusian kukkuloilta ei löydä englannin taitajaa mistään.

– Vonna 2012 en ainakaan vietä pääsiäisaikaa Espanjan maaseudulla, sillä silloin aivan kaikki palvelut joko pysähtyvät tai ainakin muuttuvat varoittamatta.

Seppo Jokinen, dekkarikirjailija

– Opin vuonna 2011, etten olekaan niin erinomainen rakentaja kuin olin aina kuvitellut.

– Vuonna 2012 en jätä kättäni kahden hirren väliin kelomökkiä rakentaessani. Onneksi tapaturmassa (pöljyydessä) ei sentään mennyt luita rikki, muuten kirjailijan työni olisi loppunut siihen.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 14:42