Keskustori.fi

Tampereen Työväen Teatterin syksyssä uusia teoksia ja klassikoita

Suurella näyttämöllä saa maailman ensi-iltansa Liz ja hyvästit sanoo Vuonna 85, jonka viimeinen esitys nähdään 21. joulukuuta.

Syyskuun alussa Suurella näyttämöllä saa maailman ensi-iltansa musikaali Liz, joka kertoo Elizabeth Taylorin intohimoisesta elämästä. Lizin rooleissa Maria Lund (yllä) ja Sinikka Sokka. Samalla näyttämöllä ensi-iltaan tulee syyskuun lopulla Sirkku Peltolan käsikirjoittama ja ohjaama Lento. Lokakuun lopulla saa ensi-iltansa operetti Kreivitär Mariza, jota tähdittää tenori Pentti Hietanen. Marizan roolissa hehkuu TTT:n Kristiina Hakovirta.

Vanhalla päänäyttämöllä syyskauden avaa 4. syyskuuta remonttifarssi Urakkaporukka. Nuoripari haluaa omakotitalon, ja rakennusmiehet ottavat tilanteesta kaiken irti. Naurua siis luvassa. Nuortaparia näyttelevät Heidi Kiviharju ja Janne Kallioniemi.

Vanhalla saa ensi-iltansa myös palkittu Broadway-musikaali Next to Normal, jossa näyttelevät muun muassa Eriikka Väliahde ja Puntti Valtonen. Rakastettu lastennäytelmä Fedja-setä, kissa ja koira tulee ensi-iltaan lokakuun 22. päivä.

Kellariteatterin syksyn avaa 1. syyskuuta Rakkauden vaatekaappi. Tässä novellikavalkadissa naiset kertovat tarinoita elämästään ja siitä, mitä oli yllä. Kenttä on Mikko Roihan ohjaama komediallinen murhenäytelmä, jossa kaksi kentän laidalle unohtunutta vahtimestaria päättävät tehdä vallankumouksen. Se on TTT:n, Korjaamo Teatterin, Vapaan Teatterin, Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaasan kaupunginteatterin yhteistuotanto. Tampereen ensi-ilta on 25. syyskuuta. Kellariteatterissa saa lisäksi ensi-iltansa pikkuväen näytelmä Sotta Pyttynen. 

TTT-Klubilla nähdään myös näytelmiä. Ihan kusessa on TTT:n omaa tuotantoa, ja sen pohjoismainen kantaesitys on 1. marraskuuta. Lari Halme näyttelee siinä 40 roolia.

Viime vuonna avatulla TTT-Klubilla uusinta uutta on Friday Night Live. Kerran kuussa samana iltana lavalla nähdään stand upia ja musiikkia. Stand upia esittävät Riku Suokas ja vaihtuva koomikko. Muusiikista vastaa ensin Sami Hintsanen house bandin voimin kunnes lavalle nousee illan vaihtuva tähtiartisti.

Ensi-illat aikajärjestyksessä:
Rakkauden vaatekaappi. Ensi-ilta 1.9.
Urakkaporukka. 4.9.
Liz. 6.9.
Sotta Pyttynen. 18.9.
Kenttä. Tampereen ensi-ilta 25.9. 
Lento. 27.9.
Next to Normal. 9.10.
Fedja-setä, kissa ja koira. 22.10.
Kreivitär Mariza. 31.10.
Ihan kusessa. 1.11.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 01.11.2012 10:51