Keskustori.fi

Beatles-tapahtuma tulee kolmatta kertaa 20.–21.1.

Jiri Nikkinen nousee lavalle nuoruuden sankarinsa kanssa.

Jiri Nikkisen yksi nuoruuden unelma toteutuu Tampere-talon Beatles-tapahtumassa. Hän saa yhtyeensä vierailevaksi solistiksi saman miehen, jonka taustalla The Beatles soitti 50 vuotta sitten.

Mies on Tony Sheridan, joka levytti Beatlesin kanssa 1961. Hieman myöhemmin taustabändistä tuli kaikkien aikojen ilmiö, joka synnytti beatlemanian ja useita kaikkien aikojen hienoimpia levytyksiä.

– Tämä on pitkäaikainen haave. On ihan mieletöntä, että me ollaan lavalla saman miehen kanssa, joka tunsi beatlet ihan oikeasti, Nikkinen sanoo.

– Olen diggaillut Sheridanin omaa tuotantoakin lähes yhtä kauan kuin Beatlesia. Beatlesin löysin kuusivuotiaana, Sheridania aloin fanittaa varhaisteininä, Nikkinen sanoo.

Nikkinen on Suomen yksi Suomen arvostetuimpia Beatles-osaajia. Hän tuntee taustat ja jaksaa edelleen innostua aiheesta: esimerkiksi Paul McCartneyn hän näki äskettäin päättyneellä On The Run -kiertueella peräti neljään kertaan: Helsingissä, Tukholmassa, Manchesterissa ja Liverpoolissa.

Sittemmin saksalaistunut britti Tony Sheridan on kaksi vuotta vanhempi kuin äskettäin Suomessa vieraillut Paul McCartney, 71-vuotias.

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band soittaa Tampere Beatles Happeningissä 21. tammikuuta Sheridanin kanssa 60-luvun alun rock-standardeja. Perjantai-iltana 20.1. Nikkisen yhtye esiintyy Happeningissä normaalikokoonpanollaan.

Tapahtumassa esiintyy kaikkiaan 16 artistia 5 eri maasta. Mukana ovat tyttöbändit Tokiosta ja Liverpoolista, kaksi huippunimeä Yhdysvalloista sekä kotimaisia huippuartisteja Pepe Willbergistä Palefaceen.

Tampere Beatles Happening 20.–21.1. Tampere-talossa. Lue lisää

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:44