Keskustori.fi

Ville Pusa säveltää niin oikeassa elämässä kuin musikaalissa

Musikaali Moulin Rouge saa maailman ensi-iltansa 29. elokuuta Palatsissa.

Kuvat: Musiikkiteatteri Palatsi.

Musiikkiteatteri Palatsin musikaali Moulin Rouge on samannimisen elokuvan inspiroimana tehty musikaali. Se kertoo intohimosta, mustasukkaisuudesta ja suuresta rakkaudesta.

Eletään vuotta 1900 Pariisin Montmartrella ja Moulin Rouge kabareessa. Säveltäjä Christian rakastuu tanssijatar Deniseen (Laura Virtala), joka on Moulin Rougen tähti. Ville Pusa (yllä) näyttelee Christinia vuorotellen Sami Uotilan kanssa.

Kerrotko lyhyesti roolistasi, Ville Pusa?

– Christian muuttaa Pariisiin, ja hän haluaa kovasti säveltää musiikkia ja hänellä on tarkat suunnitelmat. Hän on sinisilmäinen, viaton ja uskoo rakkauteen. Nuori pojankloppi, joka luulee itsestään liikoja. Ihana roolihahmo, jota on mahtava esittää.

Musikaalissa soi Oscar-palkitun elokuvan hittejä, mutta mukana on jotain ihan muutakin, kuten Madonnaa, Kissiä ja U2:ta. Mukana on myös Pusan oma sävellys.

– Olemme olleet mukana valitsemassa musiikkia. Petri Lairikko pyysi minua säveltämään esitykseen kappaleen, ja minusta se oli loistava idea. Tutkin musikaalin tekstiä, ja sävelsin rakkauslaulun.

Mikä on ollut haastavinta?

– Ehdottomasti harjoitteluajan lyhyys, kun tässä on paljon musiikkia ja tekstiä. Pitkiä päiviä on tehty, että saamme kaiken toimimaan, mutta meillä on loistava ja sitoutunut työryhmä. Tosi hyvä tästä tulee. Fiilikset on hyvät.

Muistatko ihan ensimmäistä ensi-iltaasi?

– Muistan. Se oli vuonna 1994 Hype-musikaali Ruotsalaisessa Teatterissa. Se oli iso suksee. Ihmiset seisoivat ja taputtivat kymmenen minuutin ajan. Se oli uskomatonta. Jokainen näytös oli loppuunmyyty.

Mitä muuta kuuluu syksyysi?

– Sävellän paljon musiikkia eri paikkoihin, ja ensi-illan jälkeen menen takaisin studioon. Omasta levystäni on jo yhdeksän vuotta aikaa, ja rupean tekemään myös uutta soololevyä.

Musiikkiteatteri Palatsi

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.08.2012 16:19